Romania se pregateste pentru Jocurile Olimpice de vara

Romania se pregateste pentru Jocurile Olimpice de vara

O noua victorie pentru Romania la Campionatul Mondial de handbal feminin

524 vizualizari

Nationala feminina de handbal a Romaniei a surclasat formatia Kazahstanului cu scorul de 36-20 (18-12), luni, la Fredrikshavn, in al doilea sau meci din Grupa D a Campionatului Mondial din Danemarca, informeaza AGERPRES.

Tricolorele au inceput greoi meciul si a fost condusa in prima partide intalnirii de modesta echipa kazaha, care a surprins prin apararea agresiva si avansata. Romania a egalat in minutul 18 (9-9), iar apoi s-a desprins pe tabela de marcaj la 13-9 (21), dupa o tripla reusita de Ardean-Elisei si un gol marcat de Manea. La pauza, Romania conducea cu 18-12, pentru ca repriza secunda sa fie mult mai facila pentru selectionata antrenata de suedezul Tomas Ryde, care s-a detasat clar pe tabela, in ciuda faptului ca a ratat numeroase situatii clare de gol si nu a profitat de multe momente favorabile.

Pentru echipa Romaniei au marcat Adriana Nechita 6 goluri, Oana Manea 6, Eliza Buceschi 5, Valentina-Ardean Elisei 5, Laura Chiper 3, Ana-Maria Tanasie 3, Aurelia Bradeanu 2, Melinda Geiger 2, Crina Pintea 2, Cristina Neagu 1, Patricia Vizitiu 1.

Irina Alexandrova a fost cea mai buna marcatoare a Kazahstanului, cu 7 goluri. Au mai inscris Valeria Karavaeva 6, Olga Tankina 4, Anastasia Rodina 2, Marina Pikalova 1.

Meciul, arbitrat de ungurii Peter Horvath si Balazs Marton, a fost urmarit de 771 de spectatori.

Dupa 47-14 cu Porto Rico si 36-20 cu Kazahstan, Romania va disputa marti primul meci dificil din grupa, contra Spaniei, de la ora 19,15 (ora Romaniei).

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri