Cupa Nadia Comaneci la gimnastica artistica – editia a IV-a
Medalie de bronz pentru echipa feminina a Romaniei in proba de bob - 4 persoane, la Campionatele Mondiale din Austria. Sursa foto: Federatia Romana de bob si sanie

Medalie de bronz pentru echipa feminina a Romaniei in proba de bob - 4 persoane, la Campionatele Mondiale din Austria. Sursa foto: Federatia Romana de bob si sanie

Romania, bronz in proba feminina de bob la Mondialele din Austria

857 vizualizari

Echipajul romanesc, alcatuit din Maria Adela Constantin, Olivia Franciska Vild, Andreea Grecu si Erika Anett Halay, a cucerit medaliile de bronz in proba feminina de bob-4 persoane, duminica, la Campionatele Mondiale de bob si skeleton de la Igls (Austria), anunta AGERPRES.

Aurul a fost adjudecat de Canada (Kaillie Humphries, Cynthia Appiah, Kasha Lee, Melissa Lotholz), in 1 min 47 sec 35/100, argintul a revenit tot unui echipaj canadian (Alysia Rissling, Janine McCue, Julia Corrente, Christine Debruin), in 1 min 48 sec 11/100, in timp ce Romania a sosit pe trei, cu timpul de 1 min 48 sec 18/100.

”Nu am avut un start prea bun, dar am reusit doua manse foarte bune. E o zi mare!”, a declarat Maria Adela Constantin, dupa cursa, citata de site-ul oficial al federatiei internationale.

La cursa, desfasurata in premiera in cadrul Campionatelor Mondiale, au participat patru echipaje.

In toamna anului 2014, federatia internationala de specialitate (IBSF) a decis sa permita si femeilor sa participe in probele de bob-4 persoane ca piloti si impingatori. Primele femei pilot in Cupa Mondiala au fost Kaillie Humphries (Canada) si Elana Meyers Taylor (SUA), concurand alaturi de barbati impingatori. Primul echipaj integral feminin a fost pilotat de Alysia Rissling (Canada), la Cupa Nord-americana de la Calgary, in februarie 2015.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri