12 gimnasti romani la Jocurile Europene de la Baku

1925 vizualizari
12 gimnasti romani la Jocurile Europene de la Baku

Romania va fi reprezentata de 12 sportivi in competitiile de gimnastica de la prima editie a Jocurilor Europene de la Baku, la disciplinele gimnastica artistica, feminina si masculina, gimnastica ritmica si gimnastica aerobica, anunta Mediafax.

Potrivit anuntului forului european de profil (UEG), lotul feminin de gimnastica artistica al Romaniei le are in componenta pe Diana Bulimar, Laura Jurca si Silvia Zarzu, iar cel masculin pe Marius Berbecar, Vlad Cotuna si Cristian Bataga.

De asemenea, la gimnastica ritmica, Romania va fi reprezentata de Ana Luiza Filiorianu, iar la gimnastica aerobica lotul tricolor va fi format din sportivii Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Lucian Savulescu, Gabriel Bocser si Dacian Barna.

La prima editie a Jocurilor Europene, care se vor desfasura luna viitoare, la Baku, gimnastica va fi reprezentata in cele patru discipline olimpice – gimnastica artistica feminina, gimnastica artistica masculina, gimnastica ritmica si trampolina -, plus doua neolimpice – gimnastica acrobatica si gimnastica aerobica.

Listele nominale anuntate de UEG pentru participarea la Jocurile Europene pot suferi modificari pana cu 24 de ore inainte de startul competitiilor.

Jocurilor Europene, competitie inovativa multi-sport, detinuta, organizata si reglementata de Asociatia Comitetelor Olimpice Europene (EOC), este programata  a se desfasura timp de 17 zile, pana pe 28 iunie 2015.

De maximum interes este faptul ca noua competitie va oferi sportivilor posibilitatea de a obtine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, la noua sporturi – atletism, inot, ciclism, tir cu arcul, tir sportiv, tenis de masa, taekwondo, triatlon si volei pe plaja. Prin urmare, la majoritatea sporturilor vor participa seniori, dar vor exista si discipline unde se vor putea inscrie sportivi cu varste sub 18 ani.

Jocurile Europene au fost create in anul 2012, iar pe data de 9 decembrie 2012, in cadrul Adunarii Generale a EOC, 84 la suta dintre Comitetele Nationale Olimpice (CNO) prezente la intrunire au votat ca prima editie a competitiei sa fie gazduita de localitatea Baku.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X