35 de ani de la prima performanţă

1621 vizualizari
35 de ani de la prima performanţă

Azi se împlinesc 35 de ani de când fosta mare gimnastă, Nadia Comăneci, a cucerit primul titlu european din cariera sa!

Pe 3 mai 1975, la doar 13 ani, Nadia Comăneci câştiga primele medalii care prevesteau succesul memorabil de la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976.

Nadia Comăneci urma să devină cea mai cunoscută gimnastă din lume prin obţinerea primei note de 10 din istoria gimnasticii mondiale. La Olimpiada de la Montreal, Nadia va primi chiar cinci note de 10.

Cariera construită de „Zeiţa de la Montreal”, de-a lungul timpului, a reprezentat un exemplu pentru generaţii întregi de oameni, şi poate fi un model pentru tinerii din ziua de azi.

Deviza după care se ghidează Nadia Comăneci: o viaţă echilibrată, cu multă mişcare şi o alimentaţie cumpătată poate fi adoptată de toţi tinerii din România. De asemenea, aceştia trebuie să înţeleagă că prin multă muncă şi cu ambiţie se poate visa şi construi un ideal realizabil.

Totodată, gimnasta simbol a sportului românesc a dorit să insufle aceste principii tinerei generaţii prin intermediul proiectelor fundaţiei sale din România, cel mai recent proiect fiind Programul educativ-sportiv MiniMe care îşi propune să contribuie la dezvoltarea fizică şi intelectuală a copiilor între 2 şi 12 ani.

Pentru a rememora începuturile carierei “Zeiţei de la Montreal” puteţi să urmăriţi imagini cu exerciţiile care i-au asigurat succesul la Campionatele Europene din Norvegia, în 1975.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X