6 gimnaste sustinute de Fundatia Nadia Comaneci in loturile nationale de junioare de la Onesti si Deva

5703 vizualizari
Nadia Comaneci alaturi de bursierele "10 pentru gimnastica"

Nadia Comaneci alaturi de bursierele "10 pentru gimnastica"

Anul trecut, in cadrul proiectului „10 pentru gimnastica”, Fundatia Nadia Comaneci a selectat 10 tinere gimnaste de la diferite cluburi sportive din tara pentru Bursele 10 pentru gimnastica. Micutele sportive continua sa confirme, cu rezultate bune la cele mai recente competitii de gimnastica. Mai mult, sase dintre ele au fost selectate in loturile de junioare de la Onesti sau Deva. Tinta gimnastelor din loturile nationale de junioare este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

10 pentru gimnastica

Prin programul „10 pentru gimnastica”, Fundatia Nadia Comaneci urmareste sa sprijine tinerii sportivi din cele peste 50 scoli de gimnastica din Romania, dornici sa atinga cele mai ambitioase standarde de performanta.

Lansat in 2008, programul s-a axat in primii ani pe sustinerea tinerelor gimnaste prin acordarea unor burse catre cluburile de gimnastica, in beneficiul micilor sportive. Ulterior, programul a modificat sistemul de acordare a burselor „10 pentru gimnastica”, de la cluburile sportive direct catre tutorii legali ai micilor gimnaste, selectate pe criterii de performanta sportiva si scolara, precum si de situatie financiara a familiei. Astfel, focusul programului s-a orientat mai mult pe sustinerea directa a acelor tinere gimnaste cu potential ridicat, dar care risca sa renunte la antrenamente din cauza situatiei dificile a familiei.

Ne-am dat seama ca sunt foarte multe tinere gimnaste cu un potential fantastic, pentru care familia face eforturi extraordinare sa le aduca la sala, dar pe care riscam sa le pierdem daca nu le oferim un sprijin real. De aceea am decis sa acordam bursele 10 pentru gimnastica direct fetelor, sa le incurajam astfel sa nu renunte la antrenamente si sa lupte sa faca performanta. Speram ca in timp sa reusim sa avem cat mai multe bursiere„, a declarat Nadia Comaneci, presedintele Fundatiei Nadia Comaneci.

Primele 10 bursiere

In vara anului 2014, cluburile de gimnastica din intreaga tara au fost invitate sa isi sustina tinerele gimnaste sa aplice la o bursa „10 pentru gimnastica”, prin completarea unor formulare in care erau solicitate date privind performantele sportive, rezultatele scolare si situatia financiara a familiei.

In urma inscrierilor primite, un juriu din care au facut parte Nadia Comaneci, colegii de la Fundatia Nadia Comaneci si reprezentantii Dormeo, sponsorul acestor burse, a selectat primele 10 gimnaste care vor beneficia de bursele „10 pentru gimnastica”.

colaj fete

Cele 10 tinere gimnaste selectate pentru bursa „10 pentru gimnastica” sunt: Stanciulescu Ioana Andrea – CS Farul Constanta, Morosan Alicia Ioana – CSS Steaua Bucuresti, Butunoi Beatrice – CSS Galati, Anghel Camelia Gabriela – CSA Steaua Bucuresti, Puiu Ana Maria – CSS Gimnastica Focsani, Micu Anne Mary – CSS Nr.2 Bucuresti, Scarlat Larisa – CSM Onesti, Tataru Coleen Gabriela – SCM Bacau, Dorobantu Bianca Mihaela – CSS Steaua Bucuresti si Dan Gianina Madalina – CSS Nr. 1 Timisoara. Acesta vor primi, pe parcursul anului scolar septembrie 2014 – iunie 2015, o bursa lunara in valoare de 100 de euro, cu conditia ca micutele sa isi mentina evolutia pozitiva la competitiile sportive, dar si la scoala.

Selectate in loturile de junioare

Cele 10 fete selectate pentru bursele „10 pentru gimnastica” au continuat sa obtina rezultale bune la competitiile sportive si dupa ce au primit bursele, confirmand inca o data alegerea facuta de Fundatia Nadia Comaneci. Mai mult, sase dintre ele au fost selectate in loturile de junioare de la Onesti sau Deva.

Spre exemplu, Stanciulescu Ioana a fost selectata in lotul de junioare de la Onesti, dupa ce in octombrie anul trecut, la Campionatul National Individual al Junioarelor de la Deva, a obtinut locul I la individual compus – junioare II, nivel 2, locul I la sol – junioare II, nivel 2, locul II la paralele – junioare II, nivel 2, locul IV la barna – junioare II, nivel 2 si locul VI la sarituri – junioare II, nivel 2. Urmatoare competitie la care va participa va avea loc in luna iunie.

Intr-o situatie similara este Tataru Coleen. La Campionatul National Individual al Junioarelor de la Deva din octombrie 2014, Coleen a ocupat locul VII la individual compus – junioare II, nivel 3, locul VII la sarituri – junioare II, nivel 3 si locul IV la barna– junioare II, nivel 3. Acum face parte din lotul de junioare de la Onesti, iar urmatoare competitie la care va participa va avea loc in luna iunie.

Anghel Camelia a fost mutata, de asemenea, la Onesti, la lotul de junioare, ultimele sale performante fiind la Campionatul National Individual al Junioarelor de la Deva, respectiv locul VI la individual compus – junioare II, nivel 3, locul II la sarituri – junioare II, nivel 3, locul V la paralele – junioare II, nivel 3 si locul VIII la sol – junioare II, nivel 3.

O alta gimnasta, mutata la lotul de junioare de la Onesti este Dan Gianina, care la Campionatul National Individual al Junioarelor de la Deva a ocupat locul XI la individual compus – junioare II, nivel 3 si locul VI la paralele – junioare II, nivel 3.C_Dormeo_ 0572

Puiu Ana Maria este a cincea gimnasta, din randul bursierelor Fundatiei Nadia Comaneci, care a fost inclusa in aceasta primavara in lotul national de junioare de la Onesti. Puiu Ana Maria a obtinut la Campionatul National Individual al Junioarelor de la Deva locul III la individual compus – junioare II, nivel 3, locul I la sarituri – junioare II, nivel 3, locul II la paralele – junioare II, nivel 3, locul IV la barna – junioare II, nivel 3 si locul IV la sol – junioare II, nivel 3.

Din randul bursierelor „10 pentru gimnastica”, exista si o tanara sportiva mutata la lotul de Junioare de la Deva. Butunoi Beatrice nu a mai participat in ultima perioada la nicio competitie, din cauza unei accidentari, dar rezultatele precedente si potentialul sau i-a convins pe antrenori sa o includa in lot.

Si celelalte patru gimnaste selectate pentru a primi bursele „10 pentru gimnastica” si-au dovedit talentul in competitiile nationale din aceasta primavara. Astfel, Larisa Scarlat a participat la in martie la Cupa Primaverii, unde a ocupat locul III la paralele si la barna. Micu Anne Mary a participat in noiembrie la un concurs in Italia unde a luat trei medalii la individual compus, paralele si sarituri, iar la inceputul lunii aprilie, la Campionatul National de la Buzau a castigat patru medalii de aur la barna, paralele, sarituri si individual compus si o medalie de argint la sol. Dorobanutu Bianca Mihaela a castigat la Campionatul National de la Buzau trei medalii de argint la sol, sarituri si barna si a ocupat locul V la individual compus. Tot la Campionatul National de la Buzau a participat si Morosan Alicia, unde a castigat aur la paralele si bronz la individual compus.

Este minunat sa primim confirmarea ca am facut alegerea corecta. De la inceput am stabilit ca aceste burse sa fie date lunar, cu conditia ca fetele sa continue sa mearga la antrenamente, sa participe la competitii, pentru a putea urmari evolutia lor si a le ambitiona si pe ele. Dar fetele noastre nu au continuat doar sa mearga la sala, ci acum sunt in loturile de junioare. Sunt foarte mandra de ele„, a adaugat Nadia Comaneci.

 

Alte stiri

 

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X