Academia Laureus a anuntat sportivii anului 2014

1621 vizualizari
Gala Premiilor Laureus: Novak Djokovic si Genzebe Dibaba, sportivii anului 2014

Gala Premiilor Laureus: Novak Djokovic si Genzebe Dibaba, sportivii anului 2014

Tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul 1 mondial, si atleta etiopiana Genzebe Dibaba au fost desemnatii sportivii anului 2014, miercuri, la gala Laureus de la Shanghai.

Sarbul Novak Djokovic a fost desemnat miercuri, 15 aprilie, sportivul anului 2014, la Gala Premiilor Laureus, de la Shanghai. Liderul clasamentului ATP a impiedicat astfel ca portughezul Cristiano Ronaldo, si el nominalizat, sa devina primul sportiv al unui sport de echipa care castiga acest trofeu. ”Oscarurile Sportului”, cum sunt numite Premiile Laureus, l-au avut castigator anul trecut pe pilotul de Formula 1 Sebastian Vettel.

Nole, care i-a invins pe Cristiano Ronaldo (fotbal), Lewis Hamilton (F1), Rory McUlroy (golf), Marc Marquez (Moto GP) si Ranaud Lavillenie (sarituri cu prajina), nu s-a putut deplasa in China, primind trofeul la Monte Carlo.

Pilotul de Formula 1 australian Daniel Ricciardo a castigat Premiul Laureus acordat Revelatiei Anului, care anul trecut i-a fost decernat lui Marc Marquez. Ricciardo l-a invins, printre altii, pe jucatorul lui Real Madrid James Rodriguez, starul ultimei Cupe Mondiale.

Echipa de fotbal a Germaniei – castigatoarea titlului mondial in Brazilia 2014 – a castigat trofeul acordat celei mai bune echipe de anul trecut, categorie la care a fost nominalizata si formatia de club Real Madrid, castigatoarea UCL in sezonul trecut.

Atleta etiopiana Genzebe Dibaba, care a stabilit 3 recorduri mondiale in 3 probe diferite intr-un interval de 2 saptamani, a fost distinsa miercuri cu Premiul Laureus pentru cea mai buna sportiva a anului 2014, cu prilejul galei care a avut loc la Marele Teatru din Shanghai si a fost prezentata de actorul Benedict Cumberbatch.

Genzebe Dibaba, care a stabilit recorduri mondiale in probele de 1.500 m, 3.000 m si 2 mile indoor in doar 2 saptamani, a absentat de la gala Premiilor Laureus. Celelalte sportive nominalizate la premiul pentru cea mai buna sportiva a anului 2014 au fost neozeelandeza Valerie Adams, americanca Serena Williams, chinezoaica Li Na, norvegiana Merit Bjoergen si slovena Tina Maze.

Create in 1999, premiile Laureus invita mii de jurnalisti din toata lumea sa faca nominalizarile la diferitele categorii. Apoi, din lista de nominalizati, 48 de fosti mari sportivi, printre care se afla Nadia Comaneci si Ilie Nastase, decid castigatorii.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X