Acesta este sportul preferat al TINERILOR MILIONARI

1508 vizualizari
Acesta este sportul preferat al TINERILOR MILIONARI

Sportul bogaţilor, al oamenilor de afaceri şi al şefilor de companii era, până nu de mult, golful. Popularitatea acestuia a început scadă însă vertiginos. Motivul – tinerii antreprenori care iau cu asalt Silicon Valley şi au preferinţe diferite în materie de sport.

Până nu de mult americanii se întâlneau în mod frecvent pe terenurile de golf pentru a discuta despre afaceri. Generaţia tânără care a luat cu asalt în ultimii ani Silicon Valley preferă să plătească însă sume exorbitante pe biciclete, nu pe crose din aliaje speciale pe care oricum nu le-ar folosi prea des, scrie Business Insider.

Dacă în 2005, în SUA existau 30 de milioane de jucători licenţiaţi de golf, până în 2012 numărul acestora ajunsese deja până la 25,3 milioane, după o scădere de aproape 16%. În 2005 existau, totodată, puţin peste 54.000 de ciclişti înscrişi în diferite cluburi, în timp ce în 2012 numărul acestora ajunsese deja să depăşească 74.000. Numărul cicliştilor a crescut în Statele Unite cu 76%, între anii 2002-2013, după cum arată datele oficiale.

Unul dintre tinerii antreprenori care preferă ciclismul, în defavoarea golfului, este Max Levchin. Tânărul de 39 de ani este cofondatorul PayPal, cel care a vândut Slide celor de la Google pentru suma de 228 de milioane de dolari şi este membru al consiliilor Yahoo şi Yelp. El conduce, totodată, afacerille Affirm şi Glow.

Levchin spune că, în mod tradiţional, golful este sportul în timpul căruia oamenii de afaceri fac înţelegi şi ajung să se împrietenească. Cu toate acestea, tinerii antreprenori din Silicon Valley şi de pe Coasta de Est vor să aibă parte de exerciţii fizice mai solicitante, vor un sport pe care îl pot „măsura”.

FOTO: Business Insider/ Wil Matthews

Ciclismul le oferă, totodată, ocazia ideală de a se mândri cu bicicletele lor. „Pentru jucătorii de golf contează crosele realizate dintr-un aliaj special sau mai ştiu eu ce altă nebunie. Şi nu mai este foarte la modă să ai o casă extraordinată cu care să te mândreşti, sau cel puţin aşa simt eu”, explică Levchin.

„Ciclismul este un sport costisitor. Poţi să cheltuieşti cu uşurinţă 20.000 de dolari pe o bicicletă şi pe un set complet de echipament, dar mie îmi este mai uşor să justific cheltuirea a 20.000 de dolari pe aşa ceva decât pe un set de crose de golf pe care nu le-aş folosi niciodată”, adaugă milionarul.

Tânărul om de afaceri vorbeşte despre suma de 20.000 de dolari pentru că atât a plătit pe propria bicicletă. O puteţi vedea în imaginea de mai jos.

FOTO: Business Insider

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X