Alina Rotaru, medalie de bronz la saritura in lungime, la CE de tineret

1463 vizualizari
Alina Rotaru, bronz la Tallinn
Sursa foto: prosport.ro

Alina Rotaru, bronz la Tallinn Sursa foto: prosport.ro

Sportiva Alina Rotaru a obtinut, duminica, medalia de bronz in proba de saritura in lungime, la Campionatele Europene de tineret de la Tallinn, anunta Mediafax.

Alina Rotaru a debutat in finala cu o saritura de 6,42 metri, cea de-a doua masurand 6,69 metri, cu care a obtinut medalia de bronz, iar ultimele doua validate fiind de 6,55 metri si 6,64 metri.

Pe podium au mai urcat Malaika Mihambo (Germania, 6,73 metri, medalie de aur) si Jasmin Sawyers (Marea Britanie, 6,71 metri, medalie de argint).

Tot duminica, Monica Madalina Florea s-a clasat pe locul 4 in proba de 5.000 de metri, cu cea mai buna performanta personala (15:38.45 minute), iar Ionut Mitirica s-a clasat pe locul 6 la triplusalt, cu o saritura de 16,07 metri, cea mai buna performanta personala.

De asemenea, stafeta masculina de 4×100 metri, formata din sportivii Ioan Pitigoi, Alexandru Terpezan, Ionut Neagoe si Daniel Budin, s-a clasat pe locul 4 (39,77 secunde), un nou record national al probei, dupa ce in calificari, cu 40,08 secunde, atletii tricolori doborasera recordul national datand din 1995 (40,75).

Delegatia Romaniei la CE de la Tallinn are pana in prezent patru medalii: aur la 400 de metri prin Bianca Razor (record personal si cea mai buna performanta europeana a sezonului), aur la aruncarea disculului – Alin Firfirica, argint la triplusalt – Andreea Elena Panturoiu si bronz la saritura in lungime – Alina Rotaru.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X