Atelierul ”Scrie Istorie! Ro-mândria!”, descoperă demnitatea de a fi român

920 vizualizari
Atelierul ”Scrie Istorie! Ro-mândria!”, descoperă demnitatea de a fi român

”Lungul drum până la Alba Iulia, pe Câmpul lui Horea. România dodoloață a fost făcută din jerfe și lacrimi” este articolul prezentat de Nicolae Codruț, elev al Liceului Teoretic ”Marin Preda”, în cadrul întâlnirii din cadrul programului ”Scrie istorie! RO-mândria! – Centenarul Marii Uniri. Educație prin cultură. Simbolistica și memoria Marii Uniri prin ochii copiilor”.

Azi,  3 noimbrie, a avut loc o nouă întălnire cu echipa redacțională care urmează să editeze ziarul ”Scrie istorie! Ro-mândria!”, întâlnire care a provocat ample discuții legate de mândria de a fi român, de sârbătorirea Centenarului Marii Uniri. Miruna a semnalat că în cadrul cursurilor școlare nu a fost făcută o analiză literară, o interpretare a versurilor Imnului. 

Câmpul Marii Uniri – Câmpul lui Horea, locul în care Mihai Viteazul, la 1 noiembrie 1599, a fost încoronat Domnitor al Transilvaniei. Câmpul lui Horea, a fost și scena unor momente tragice, aici, în 1785, au fost executați Horea și Cloșca, care, împreună cu Crișan a condus revolta țărănimii iobage din Transilvania Imperială ne-a povestit Ruxandra care a fost cu parinții în Alba pentru documentare.

Au fost discutate și alte subiecte pe care o să le regăsim în ziarul ”Scrie istorie! Ro-mândria!” care va fi publicat și difuzat pe data de 22 noiembrie 2018.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X