Atleta Daniela Stanciu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio

1457 vizualizari
Daniela Stanciu, calificata la Jocurile Olimpice de la Rio

Daniela Stanciu, calificata la Jocurile Olimpice de la Rio

Atleta Daniela Stanciu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio. Saritoarea in inaltime si-a realizat baremul de calificare, dupa ce a castigat proba primei etape a Campionatului National de sala.

In cadrul primei etape a Campionatului National indoor desfasurat la sala din Complexul „Lia Manoliu” din Bucuresti, Daniela Stanciu (CSA Steaua) a castigat proba de saritura in inaltime, cu un rezultat de 1,93 m, din a doua incercare. Eleva antrenoarei Oana Pantelimon a obtinut astfel baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio Janeiro, performanta sa fiind sinonima cu standardul A de participare. „Sunt foarte fericita, iar acest rezultat e incununarea unei munci de 17 ani. E un vis devenit realitate”, a declarat pentru MEDIAFAX sportiva in varsta de 28 de ani.

Cel mai bun rezultat in sala al Danielei Stanciu a fost reusit pe 14 februarie 2015, la Bucuresti, 1,94 m, in timp ce performanta de varf in aer liber – tot 1,94 m – dateaza de la Zurich, din 17 august 2014. Recordurile nationale la saritura in inaltime ii apartin Monicai Iagar: 2,03 m in sala si 2,02 m in aer liber.

Marius Ionescu (maraton), Marius Cocioran (50 km mars), Mihai Donisan (saritura in inaltime), Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag (aruncarea greutatii), Bianca Razor (400 metri), Florina Pierdevara (800 metri), Claudia Stef (20 km mars), Alina Rotaru (lungime) si Daniela Stanciu (inaltime) sunt cei 10 atleti romani calificati pana acum la JO 2016.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X