Beneficii fizice și psihologice ale sportului pentru fete

1676 vizualizari
Beneficii fizice și psihologice ale sportului pentru fete

Un studiu din anul 2007 a relevat faptul că fetele care au făcut sport în liceu aveau cu 73% mai multe șanse să devină absolvente ale unei universități, față de cele care nu erau implicate în activități sportive.

Sportul aduce cu sine și alte rezultate pozitive: fetele și femeile tinere implicate în sport sunt mai puțin expuse riscului de a deveni supraponderale, depresive, consumatoare de droguri sau să devină mame adolescente. Acest aspect poate fi corelat cu dorința de a obține maximul de performanță atletică sau de a proteja eligibilitatea pentru bursele școlare. Suicidul și victimizarea sexuală sunt mai scăzute în cazul fetelor implicate în sport. Ele capătă încredere prin participarea în activități fizice, care pot reduce riscurile de acceptare socială scăzută sau insatisfacție privind propriul corp. Participarea la sporturi diverse poate întâmpina nevoile de dezvoltare ale fetelor adolescente, inclusiv prin oferirea unui simț al apartenenței, controlul asupra corpului, senzația de importanță. Abilități de viață precum perseverența, spiritul de echipă, stabilirea țelurilor, leadership-ul, dezvoltarea caracterului, se pot transfera din mediul sportiv în mediul școlar, în viața de familie și la serviciu.

banner_250x250 copy

Fundatia Nadia Comaneci ofera initiere in activitati sportive prin Programul MiniMe, un program care se adreseaza copiilor de la cele mai mici varste

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X