Campionatele Europene de gimnastica 2017 vor avea loc in Cluj-Napoca

1530 vizualizari
Campionatele Europene de gimnastica din 2017 se vor desfasura in Cluj-Napoca

Campionatele Europene de gimnastica din 2017 se vor desfasura in Cluj-Napoca

Uniunea Europeana de Gimnastica, alaturi de Federatia Romana de Gimnastica, anunta in mod oficial ca editia din anul 2017 a Campionatelor Europene de gimnastica se va desfasura in Sala Polivalenta din municipiul Cluj-Napoca, in perioada 19-24 aprilie, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

In comunicatul semnat de presedintele FRG, Adrian Stoica, se arata ca initiativa de a face demersurile necesare pentru obtinerea organizarii in Romania a celei de 7-a editii a CE de gimnastica individuale seniori, masculin si feminin, in luna aprilie 2017, a fost luata la data de 11.12.2013 de Federatia Romana de Gimnastica, alaturi de S.C. OMV Petrom S.A., Ministerul Tineretului si Sportului, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti si Fundatia ‘Casa Campionilor’.

Se precizeaza, de asemenea, ca ”in sedinta sa din data de 23 ianuarie 2015 Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastica a incredintat federatiei noastre organizarea acestei editii a Campionatelor Europene, in municipiul Bucuresti, in viitoarea Sala Multifunctionala din cadrul Complexului Sportiv National ‘Lia Manoliu’. Din pacate, din motive binecunoscute opiniei publice, inceperea constructiei acestui important obiectiv sportiv/cultural al Municipiului Bucuresti a intarziat nepermis de mult fata de estimarile factorilor interesati in folosirea acestei sali, ducand in cele din urma la stabilirea unei alternative pentru organizarea evenimentului din 2017, respectiv Sala Polivalenta din Cluj-Napoca”.

Cu ocazia vizitei efectuate la Bucuresti in luna septembrie 2015 de catre presedintele Uniunii Europene de Gimnastica, Georges Guelzec, in cadrul discutiilor cu Primaria Generala a Capitalei si Ministerul Tineretului si Sportului, s-a stabilit ca in luna decembrie a acestui an sa fie comunicat un raspuns ferm cu privire la locul unde se vor desfasura aceste Campionate Europene, precizeaza comunicatul FRG.

Tinand cont de raspunsul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti privind stadiul demararii constructiei Salii Multifunctionale Bucuresti, din data de 11 decembrie 2015, ”Uniunea Europeana de Gimnastica, alaturi de Federatia Romana de Gimnastica, anunta in mod oficial ca editia din anul 2017 a Campionatelor Europene de Gimnastica se va desfasura in Sala Polivalenta din municipiul Cluj-Napoca, in perioada 19-24 aprilie”.

In mesajul sau, adresat FRG cu prilejul luarii acestei hotarari, Georges Guelzec a declarat ca „Uniunea Europeana de Gimnastica este pe deplin constienta de faptul ca situatia creata nu este imputabila Federatiei Romane de Gimnastica. Suntem pe deplin convinsi si increzatori ca prietenii nostri romani vor face tot ceea ce le sta in putinta pentru a organiza acest eveniment la inaltimea asteptarilor gimnastilor, a partenerilor nostri si la nivelul tehnic cerut de un asemenea eveniment”.

”Federatia noastra este increzatoare ca, alaturi de Ministerul Tineretului si Sportului si de Primaria Municipiului Cluj-Napoca, organizarea unui asemenea eveniment la 60 de ani de la prima editie a Campionatelor Europene (Bucuresti, Sala Floreasca, aprilie 1957) va asigura promovarea imaginii Romaniei si a sportului romanesc printr-o disciplina sportiva care a adus atatea rezultate meritorii la marile competitii mondiale si europene”, conchide comunicatul FRG.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X