Ce a declarat tatăl Biancăi Andreescu

957 vizualizari
Ce a declarat tatăl Biancăi Andreescu

Nicu Andreescu, tatăl Biancăi, campioana în vârstă de 19 de la US Open 2019, și, totodată, prima canadiancă triumfătoare într-un turneu de Mare Șlem, a acadordat un interviu spectaculos, în limba română.

În 1995, Maria și Nicu Andreescu (foto mic) au părăsit România și au ales Canada pentru un trai mai bun. „Tot ce au putut lua cu ei, atunci când au părăsit țara, au fost o geantă și o tigaie”, mărturisea Grigore Andreescu, bunicul Biancăi, în presa din România. Familia Andreescu s-a stabilit în Mississauga, apoi în Vaughan, Ontario. Bianca s-a născut în Canada, dar a fost parțial crescută în România, la bunici, unde a și fost lovită de dragostea pentru tenis.

”Noi vorbim românește acasă”

Tatăl Biancăi Andreescu a vorbit, în românește, despre performanța fiicei sale de la US Open, în cadrul unui interviu acordat lui Grigore Culian, editor New York Magazin.

Bianca a început tenisul în România, când a avut 6 ani. Soţia s-a mutat acolo, am vrut să începem un business acolo şi soţia s-a mutat cu Bianca acolo. Acolo (n.r. – la Piteşti) a început tenisul. Timp de doi ani şi jumătate a făcut clasele primare acolo. De acolo ştie şi limba şi ştie să şi scrie, nu doar să vorbească (n.r. – limba română). Faptul că noi vorbim acasă româneşte o ajută, faptul că mergem în România în fiecare an, toată familia noastră e acolo, în Argeș. Mergem acolo în fiecare an şi trebuie să vorbească româneşte acolo. Asta a ajutat-o foarte mult!”, a spus Nicu Andreescu la microfonul postului Romanian TV of New York (RTVNY).

În acest an, Bianca Andreescu a mai triumfat în competițiile de la Indian Wells și Rogers Cup, iar acum se regăsește pe locul 5 în clasamentul WTA.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X