Comunicat de presă – lansarea campaniei „Copilăria în siguranţă”

1912 vizualizari

Nadia Comăneci promovează, prin fundaţia care îi poartă numele, pentru al doilea an consecutiv, campania de prevenire a dispariţiei minorilor şi de educare pentru creşterea siguranţei online – „Copilăria în siguranţă„.

„Deşi nu pot fi în ţară, mă bucur că această campanie continuă, campanie care îşi propune să reducă numărul cazurilor de dispariţii de copii. Din câte am înţeles, acest fenomen nu este foarte extins în România şi cred că şi această acţiune, demarată din timp, a reuşit să atragă atenţia asupra acestei probleme şi a făcu ca acest fenomen să nu ia amploare. Este un lucru extraordinar că tot mai multe instituţii se implică în acest proiect”, a declarat Nadia Comăneci.
Campania „Copilăria în siguranţă„, desfăşurată pe litoral în luna august, vizează promovarea numerelor de telefon 112 şi 116000, unde pot fi semnalate dispariţii de copii încă din primele momente de la constatarea acestora, ştiut fiind faptul că eficienţa în astfel de cazuri este mai mare dacă se acţionează în primele ore de la dispariţie. Totodată părinţii sunt informaţi şi asupra pericolelor din mediul online.

În perioada campaniei, la fiecare sfârşit de săptămână, de vineri până luni, poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa şi voluntari de la Universitatea Ovidius vor distribui un ghid informativ sub formă de evantai, cuprinzând principalele măsuri pe care le poate lua orice părinte pentru a oferi copiilor săi protecţie în faţa pericolelor atât în viaţa reală, cât şi pe Internet. Echipele de voluntari vor organiza, de asemenea, concursuri atât în taberele de copii de pe litoral, cât şi pe plajele din Mamaia, Eforie, Costineşti, Neptun etc.
Campania este susţinută de Fundaţia Nadia Comăneci, Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – FOCUS, Microsoft România, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi IPJ Constanţa, Radio Vacanţa, Universitatea Ovidius Constanţa, Organizaţia Salvaţi Copiii şi Ministerul Eucaţiei şi Cercetării.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X