Cotroceni, casa de vis a reginei Maria

3046 vizualizari
Cotroceni, casa de vis a reginei Maria

„Casele de vis ale Reginei Maria: Palatul Cotroceni” – prima din conferintele stiintifice dedicate Casei Regale a Romaniei, la Castelul Peles.

Palatul Cotroceni a fost una dintre casele de vis ale reginei Maria a Romaniei. „Palatul Regal Cotroceni nu a fost construit din initiativa reginei Maria, dar a fost decorat dupa gusturile sale, fiind resedinta cea mai importanta de la Bucuresti, la inceput, a familiei princiare, si din 1914, a familiei regale. Palatul Cotroceni a fost construit incepand din 1893, cand guvernul a deschis un credit de 1.700.000 de lei pentru daramarea vechilor case domnesti si construirea unui palat in folosinta mostenitorilor Coroanei, ca resedinta oficiala, lucrarile fiind incredintate arhitectului francez Paul Gottereau”, ne spune dr. Stefania Dinu.

Sectia de muzeografie a Muzeului National Peles propune, in premiera anul acesta, Programul Conferintelor Stiintifice, dedicate istoriei Casei Regale Romane, apeland la nume consacrate ale mediului cultural romanesc. Conferinta lunii iunie o are ca protagonista pe dr. Stefania Dinu, muzeograf in cadrul Muzeului NaTional Cotroceni. Vineri, 26 iunie, la ora 11:00, se va spune povestea uneia dintre casele de vis ale reginei Maria.

Sursa: Evz

Alte stiri:

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X