Cupa Mondiala de rugby: 620 de jucatori participa la a opta editie

1466 vizualizari
Cupa Mondiala de rugby: 620 de jucatori participa la a opta editie

Cel mai tanar jucator de la Cupa Mondiala de rugby este georgianul Vasil Lobzhanidze, care are 18 ani si 338 de zile, informeaza Le Figaro, intr-un material despre competitia care incepe vineri in Anglia si la care participa 620 de sportivi.

Daca va intra in joc, Lobzhanidze, nascut la 14 octombrie 1996, va deveni cel mai tanar rugbist din istoria Cupei Mondiale, depasind recordul americanului Thretton Palamo, care a jucat cu Africa de Sud in 2007, la 19 ani.

Pilierul francez Uini Atonio cantareste cel mai mult, avand 145 de kilograme, in timp ce japonezul Fumiaka Tanaka cantareste cel mai putin: 71 kg. De asemenea, Tanaka este si cel mai scund, avand 1,66 m. Cel mai inalt este irlandezul Devin Toner, cu 2,08 metri.

Cel mai in varsta participant la CM de rugby este sud-africanul Victor Matfield, care are 38 de ani si 129 de zile.

La Cupa Mondiala din Anglia participa si Romania, care face parte din grupa D si va intalni, pe 23 septembrie, pe Olympic Stadium din Londra, Franta, vicecampioana mondiala, pe 27 septembrie, pe Wembley, Irlanda, detinatoarea trofeului Six Nations, pe 6 octombrie, la Leicester, echipa Canadei, ultimul meci din grupa urmand sa-l sustina pe 11 octombrie, la Exeter, contra Italiei.

Sursa: Mediafax

Alte stiri:

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X