Cupa Nadia Comaneci la gimnastica artistica – Prima editie

5106 vizualizari
Cupa Nadia Comaneci la gimnastica artistica – Prima editie

Fundatia Nadia Comaneci organizeaza impreuna cu Clubul Sportiv Municipal Onesti  prima editie a Cupei “Nadia Comaneci” la gimnastica artistica.

Evenimentul va avea loc vineri, 26 aprilie, incepand cu ora 10.00, in Sala Polivalenta “Nadia Comaneci” din Onesti, la competitie participand cele mai mari cluburi de gimnastica din tara cu cele mai mici reprezentante, respectiv categoria a IV-a (junioare mici).

Inca de la lansare, Fundatia Nadia Comaneci si-a propus sa sustina performanta in sport si nu numai. Astfel ca multe dintre programele noastre au fost orientate spre atragerea copiilor catre miscare si incurajarea acestora sa practice un sport de performanta. Era firesc ca, dupa cinci ani de functionare, sa ajungem si la momentul unui eveniment dedicat micilor gimnaste care regasesc in Nadia Comaneci un model demn de urmat. Si multumim reprezentantilor CSM Onesti cu sprijinul carora reusim sa organizam prima editie a Cupei Nadia Comenci”, a declarant Virgil Munteanu, Director General si Vicepresedinte al Fundatiei Nadia Comaneci.

Organizarea primei editii a Cupei „Nadia Comaneci” in acest an nu este tocmai intamplatoare. Anul acesta Clubul Sportiv Municipal Onesti aniverseaza 40 de ani de activitate, astfel ca evenimentul desfasurat impreuna cu Fundatia Nadia Comaneci reprezinta si o incununare a succeselor inregistrate in toti acesti ani si totodata un nou standard in competitiile la gimnastica artistica.

Cupa „Nadia Comaneci” continua seria de actiuni ale Fundatiei Nadia Comaneci de sustinere a sportului romanesc, cel mai important dintre acestea fiind programul „10 pentru gimnastica”, program care urmareste sprijinirea sportului de performanta si gimnasticii in mod special, strangand fonduri pentru a sustine pregatirea sportiva a copiilor si tinerilor din cluburile de gimnastica din tara noastra. Programul „10 pentru gimnastica” a fost lansat in 2008, odata cu sprijinirea unei grupe de gimnastica formata din 12 sportivi, cu varsta cuprinsa intre 7 -10 ani, antrenati in regim de internat in cadrul Liceului cu Program Sportiv Nadia Comaneci din Onesti. Intre timp, Fundatia Nadia Comaneci a continuat sa faciliteze sponsorizarea unor scoli sportive si de gimnastica din tara si sa ofere premii speciale la competitiile de gimnastica. De asemenea, in cadrul aceluiasi program a fost lansata in 2009 Papusa Nadia Comaneci, o parte din fondurile obtinute din vanzarea papusii fiind directionate catre cluburile de gimnastica, pentru sustinerea financiara a pregatirii tinerelor gimnaste in vederea participarii la competitiile nationale.

Cred ca nu este suficient doar sa faci performanta intr-un anumit domeniu. Important este sa ajuti tinerele generatii sa faca la randul lor performanta, sa iti calce pe urme, chiar sa te depaseasca, daca este posibil. De aceea, sper ca prin aceasta competitie sa oferim un si mai mare imbold micilor gimnaste sa continue sa munceasca si sa se dedice acestui sport minunat, pentru ca numai prin daruire si implicare totala poti avea rezultate exceptionale”, a adaugat Nadia Comaneci, Presedinte Fondator al Fundatiei Nadia Comaneci.

Micile gimnaste care vor urca pe podiumul de la Cupa „Nadia Comaneci”, la competitiile pe echipe si individual compus, vor fi rasplatite cu medalii si cadouri speciale.

Evenimentul se bucura de sustinerea Primariei Municipiului Onesti, percum si a partenerilor media: Evenimentul Zilei, Sport Junior, Libertatea, Sport Revolution si Onestiul.ro.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X