Doctorulzilei.ro Nadia Sports Experience – sănătate prin sport

1337 vizualizari
Doctorulzilei.ro Nadia Sports Experience – sănătate prin sport

Beneficiile practicării unui sport pentru sănătate sunt nenumărate. Sportul contribuie atât la dezvoltarea fizică, dar rezultatele pozitive se văr și la nivel psihic și intelectual. Un copil care practică un sport este mai organizat, mai disciplinat în toate celelalte activități, inclusiv la școală. Totodată, prin sport se dezvoltă capacitatea lucruri în echipă, fair-play-ul și abilitățile necesare pentru atingerea unui obiectiv. Sportul nu înseamnă doar perfromanță sportivă, ci și performanță în viață.

La școală și în grădinițe copiii sunt inițiați în diferite activități de mișcare fizică. Medicii recomandă, de asemenea, practicarea unui sport de la vârste fragede, chiar dacă nu toți copiii se pot ridica la nivel de performanță sportivă. Chiar dacă această recomandare vine în primul rând pe fondul combaterii tendinței de obezitate și sedentarism constatate la tot mai mulți copii, mișcarea în aer liber este benefică și trupului, dar și creierului.

Fundația Nadia Comăneci este unul dintre cei mai mari militanți pentru mișcare fizică și practiarea unei activități sportive. Condusă de însăși Nadia Comăneci, în calitate de președinte, și Virgil Munteanu, vicepreședinte, Fundația Nadia Comăneci are ca principal obiectiv încurajarea, susținerea și promovarea…

Citeste mai mult pe dooctorulzilei.ro

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X