Eduard Novak participa la Cupa Mondiala de paraciclism din Germania si la Campionatele Mondiale din Elvetia

1456 vizualizari
Sursa foto: eduardnovak.ro

Sursa foto: eduardnovak.ro

Campionul paralimpic la ciclism Eduard Novak va participa la Cupa Mondiala de paraciclism din Germania si la Campionatele Mondiale din Elvetia, ambele competitii fiind teste importante inainte Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor, precizeaza clubul Tusnad Cycling Team, intr-un comunicat de presa, citat de AGERPRES.

Eduard Novak va lua startul in probele de contratimp individual si in cea de fond, principalii competitori fiind rutieri din Cehia, Slovacia sau Rusia, cum ar fi Jozef Metelka, Jiri Bouska sau Serghei Pudov

Inainte de prima competitie, respectiv Cupa Mondiala de paraciclism de la Elzach, din Germania, campionul roman a spus ca se afla intr-o forma buna, dar nu tinteste un rezultat anume, ci doreste sa faca niste concursuri bune si sa acumuleze cat mai multe puncte pentru calificarea unui al treilea sportiv roman pentru Jocurile Paralimpice.

”Eu ma simt bine, cred ca sunt in forma buna, insa nu ma gandesc la niciun rezultat. Vreau sa fac un concurs bun si principalul adversar sa fie Novak Eduard. Desigur, la aceste doua competitii putem obtine foarte multe puncte si sper in calificarea unui al treilea sportiv la Rio 2016, ceea ce ar fi o premiera”, a declarat Eduard Novak.

Campionul paralimpic a mai spus ca aceste competitii sunt teste inaintea Jocurilor Paralimpice, peste care doreste sa treaca cu bine, dar reprezinta si un test pentru staff-ul cu care urmeaza sa faca deplasarea la Rio de Janeiro.

In Germania si Elvetia, Eduard Novak este insotit de Torok Imre, care i-a fost coechipier la Jocurile de la Londra si care il cunoaste foarte bine. Antrenorul sportivului harghitean, Cristiano Valoppi, nu a putut sa-i fie alaturi la aceste competitii, intrucat se afla alaturi de nationala de ciclism a Argentinei la Jocurile Panamericane.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X