Elisabeta Lipa: A venit momentul sa schimbam Legea Sportului

1244 vizualizari
Elisabeta Lipa: "Jocurile Olimpice bat la usa, iar noi ne confruntam cu un numar atat de mic de sportivi calificati incat mie nu imi vine sa cred"

Elisabeta Lipa: "Jocurile Olimpice bat la usa, iar noi ne confruntam cu un numar atat de mic de sportivi calificati incat mie nu imi vine sa cred"

Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, a declarat, luni, ca a venit momentul modificarii Legii Sportului, precizand ca va face acest lucru ”cu termene fixe” pentru a fi gata pana la finalul mandatului sau, anunta AGERPRES.

”Vorbim de Legea Sportului de vreo trei ani si jumatate ca vrem sa o schimbam. Iata ca a venit momentul sa o schimbam. Cu termene, pentru ca asa imi place mie sa lucrez. Rugamintea mea a fost sa se vina cu sugestii si propuneri numai si numai in beneficiul sportului romanesc”, a spus ministrul, care asteapta propuneri din partea conducatorilor de federatii.

Elisabeta Lipa, care pana la preluarea mandatului de ministru a ocupat functia de presedinta a CS Dinamo, a afirmat ca in perioada urmatoare Complexul Sportiv din Soseaua Stefan cel Mare va intra intr-un proces de modernizare. ”Parcul Dinamo intra intr-un proces de modernizare. Avem in proiect extinderea si modernizarea retelelor exterioare pentru ca au aparut multe obiective noi, bazinul de inot, sala de gimnastica si acum urmeaza stadionul Dinamo. Iar reteaua veche nu facea fata. Si atunci avem acest proiect, in care avem si un depozit de apa pentru stingerea incendiilor. Deci proiectantul va face asta si eu ma bucur”, a afirmat Lipa.

Constructorul salii polivalente din cadrul Complexului Sportiv Dinamo este obligat sa efectueze modificarile necesare pentru obtinerea avizului ISU, in caz contrar urmand sa nu isi primeasca ultima transa din contract, a explicat ministrul.

”Sala polivalenta de la Dinamo nu are azi aviz pentru ca ea a trecut prin trei modificari. Ea a fost proiectata pentru 800 de locuri, apoi pentru 1.300 si, cand s-a cerut certificatul de urbanism de marire de la 1.300 la 2.600 de locuri nu s-a cerut avizul ISU. Sala s-a construit, de trei ani functioneaza, iar acum, dupa tragedia de la Colectiv, s-au luat la verificat toate aceste lucruri si s-a constatat ca nu are avizul ISU. Eu stiam de acest lucru. Am discutat atunci cu proiectantul si constructorul salii si i-am spus ca proiectul pentru scenariu in caz de incendiu este strict in sarcina lui. Aproape trei ani mi-a spus ŤDa, da, da, nu am timpť. Acum, cand au expirat cei trei ani de la constructie, a venit momentul sa isi ia diferenta de bani pentru ca a avut opriri drept garantie. Si nu poate intra in posesia acestor bani pentru ca nu are scenariu de securitate la incendiu. Asta face acum si in scurt timp va veni si acest aviz”, a adaugat Elisabeta Lipa.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X