Eliza Samara, medalie de aur in finala de simplu la Europenele de tenis de masa

1289 vizualizari
Eliza Samara, aur pentru Romania la Europenele de tenis de masa

Eliza Samara, aur pentru Romania la Europenele de tenis de masa

Jucatoarea romana Elizabeta Samara a intrat in posesia medaliei de aur in proba de simplu, dupa ce a invins-o duminica in finala pe olandeza Jie Li cu scorul de 4-3 (11-6, 9-11, 3-11, 11-7, 12-14, 11-4, 11-4), la Campionatele Europene de tenis de masa de la Ekaterinburg (Rusia), anunta AGERPRES.

Elizabeta Samara, multipla campioana europeana la dublu feminin si dublu mixt, a castigat in Rusia primul ei titlu european la simplu si aduce Romaniei primul aur continental dupa o pauza de 12 ani de la precedentul succes al Otiliei Badescu din 2003.

In finala, Samara a avut un meci dificil in prima parte in fata unei olandeze de origine chineza. Desi, Eliza a castigat primul set, a fost condusa apoi cu 2-1 si 3-2 la seturi. In ultimele 2 seturi insa, romanca si-a dovedit superioritate si s-a impus clar cu un dublu 11-4, obtinand medalia de aur.

Pana in finala, Samara le-a eliminat succesiv pe Alexandra Privalova (Belarus) cu 4-1, slovaca Eva Odorova cu 4-0, Tetiana Bilenko (Ucraina) cu 4-0, Georgina Pota (Ungaria) cu 4-1 si pe rusoaica Polina Maihailova cu 4-1.

Samara a mai castigat la Ekaterinburg inca 2 medalii de argint: cu echipa si la dublu alaturi de unguroaica Georgina Pota.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X