Execpțional. România câștigă bronzul la Campionatul Mondial, la echipe mixt

1294 vizualizari
Execpțional. România câștigă bronzul la Campionatul Mondial, la echipe mixt

Reprezentanta României la Campionatul Mondial echipe mixte de la Wuhan, a câștigat medalia de bronz. Admirabil au luptat: GETA și RADU MIHAI, MIHAELA BALINT și BOGDAN MARINA, MARINA STEGĂROIU și ROBERT MARIUS IONIȚĂ.
Lupta a fost foarte lungă: selecția națională în urmă cu aproape un an, Campionatele Europene din februarie din Portugalia și acum finalele de la WUHAN. Pentru cei mai puțin cunoscători ai fenomenului bridge, Bermuda Bowl este campionatul mondial de bridge pe echipe, ale cărui principale patru secțiuni OPEN, MIXT, FEMININ ȘI SENIORI se joacă în anii impari, simultan, pentru fiecare secțiune, existând un număr de 24 echipe, provenind 8 din Europa și alte 16 din celelalte zone ale globului printr-un sistem de selecție. Această ultimă fază s-a jucat in acest an între 14 și 28 septembrie la WUHAN.

În prima parte au jucat fiecare cu fiecare, 23 meciuri de 16 done, câte 3 meciuri pe zi. Primele 8 echipe au intrat în faza KO cu meciuri eliminatorii de 6 sesiuni a câte 16 done: sferturi, semifinale și finalele mare și mică.

În sferturi ai nostri au zdrobit echipa USA2 cu 196 la 139, câștigând categoric 5 din cele 6 sesiuni.

În semifinale s-au luptat „la baionetă”, ca la Stalingrad cu RUSIA, câștigând fiecare echipă câte 3 sesiuni, în ultima sesiune cei care urmăream la vugraph vedeam cum basculează scorul când pentru Rusia când în favoarea României. Antepenultima donă aduce României 6 imp cu care România conduce cu 174-173. Penultima donă, producându-se un fapt paranormal, livrează Rusiei un imp cu care aceasta egalează, și o trimite în finala mare, beneficiind de criteriul victoriei directe în faza preliminară. Rar se întâmplă un scor egal după 96 done.
Finala mică a fost cu Anglia. După 5 sesiuni Romania conduce cu 190-166 in încercarea disperată, dar fără succes a Angliei de a se remonta.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X