Florenta Mihai, prima romanca ajunsa in finala de la Roland Garros, a incetat din viata

3140 vizualizari
Florenta Mihai, prima romanca in finala la Roland Garos, a incetat din viata la varsta de 60 de ani. Sursa foto: MEDIAFAX

Florenta Mihai, prima romanca in finala la Roland Garos, a incetat din viata la varsta de 60 de ani. Sursa foto: MEDIAFAX

Florenta Mihai, prima jucatoare de tenis din Romania care a ajuns pana in finala de la Roland Garros, in 1977, atat la simplu, cat si la dublu mixt, a decedat, miercuri dimineata, la varsta de 60 de ani, anunta Federatia Romana de Tenis.

Florenta Mihai a obtinut medalia de bronz la Roland Garros in 1976, s-a clasat in primele 8 jucatoare la simplu la US Open-ul din 1979 si a facut parte din echipa de Cupa Federatiei a Romaniei timp de 6 editii (dublu alaturi de Virginia Ruzici), reusind sa intre in primele 8 echipe din Grupa Mondiala la editiile din 1983 – Zurich, 1981 – Tokyo, 1980 – Berlin, 1978 – Melbourne.

Multipla campioana nationala la probele de simplu, dublu si dublu mixt (1971-1983), Florenta Mihai s-a impus si in multe turnee internationale, printre altele castigand proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) si medalia de bronz, la simplu, in 1978.

Ca antrenor, Florenta Mihai a fost capitan-nejucator al echipei de Cupa Federatiei aproape 14 ani, incluzand 3 editii in Grupa Mondiala I si II (1999, 1992 si 1991), a condus echipa Romaniei la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), de la Atlanta (1996) si de la Sydney (2000) si a fost antrenoarea unor jucatoare de top, precum Irina Spirlea – loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir – loc 15 mondial si Irina Begu.

La Fedratia Romana de Tenis, Florenta Mihai a activat ca secretar general (1984 – 1989), antrenor federal, consilier de specialitate si consilier al presedintelui.

Florenta Mihai a fost numita antrenor emerit, a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I (1979 si 1977) si Medalia Nationala: serviciul Credincios Clasa a III-a.

Sicriul cu trupul neinsufletit va fi depus, joi, intre orele 13.00 si 15.00, la sediul Federatiei Romane de Tenis, din strada Pierre de Coubertin, nr. 11, sector 2, Bucuresti.

Ilie Nastase: „Este un soc”

Ilie Nastase, intristat de decesul Florentei Mihai

Ilie Nastase, intristat de decesul Florentei Mihai

Ilie Nastase a declarat, miercuri, agentiei de presa MEDIAFAX, ca este socat de disparitia Florentei Mihai, prima jucatoare romana de tenis care a jucat finala turneului de la Roland Garros.

„Cum a murit? Florenta? Nu se poate, nu pot sa cred… Este un soc, iertati-ma… dar chiar nu pot sa cred asa ceva, saptamanile trecute ne-am vazut…”, a spus Ilie Nastase la aflarea vestii.

Fostul tenisman a adaugat ca sportul a pierdut o mare jucatoare. „Nu pot sa comentez… e prea trist. E foarte trist. O cunosc pe Florenta de cand era copil. Am pierdut un mare om, o mare jucatoare. Sincer, nu imi gasesc cuvintele”, a mai afirmat Nastase pentru MEDIAFAX.

Nadia Comaneci: “Lumea tenisului traverseaza un moment negru”

Nadia Comaneci: "Sincere condoleante"

Nadia Comaneci: „Sincere condoleante”

Marea gimnasta, Nadia Comaneci, care a obtinut primul 10 olimpic in istoria gimnasticii mondiale, a postat un mesaj scurt, pe pagina personala de Facebook, la aflarea vestii.

“Lumea tenisului traverseaza un moment negru. Florenta Mihai, prima romanca ajunsa in finala de la Roland Garros, a incetat din viata. Sincere condoleante familiei indurerate!”, a scris Nadia pe pagina de socializare.

Simona Halep: “Florenta Mihai ne-a facut sa credem ca se poate”

Simona Halep: "Dumnezeu sa o odihneasca"

Simona Halep: „Dumnezeu sa o odihneasca”

Cea mai buna jucatoare romana de tenis, Simona Halep, a omagiat-o, miercuri, intr-o postare pe Facebook, pe antrenoarea Florenta Mihai, decedata la varsta de 60 de ani.

”Florenta Mihai ne-a facut sa credem ca se poate. Ca nu trebuie sa te nasti intr-o tara dezvoltata ca sa ai o sansa in tenis, ca te poti ridica prin vointa, ambitie si perseverenta. Ca merita sa iti pastrezi increderea, modestia si sa nu renunti, nici chiar atunci cand totul pare pierdut. Pentru toate acestea, generatiile trecute, prezente si viitoare ii vor ramane recunoscatoare. Dumnezeu sa o odihneasca!”, scrie in mesajul numarului doi mondial din reteaua de socializare, preluat de AGERPRES.

Alte stiri

 

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X