Florina Pierdevara si Alina Rotaru, medaliate cu bronz la Jocurile Mondiale Militare din Coreea de Sud

1294 vizualizari
Sase medalii pentru Romania la Jocurile Mondiale Militare

Sase medalii pentru Romania la Jocurile Mondiale Militare

Atletele romane Florina Pierdevara si Alina Rotaru (ambele de la CSA Steaua) au cucerit medaliile de bronz, joi, la Jocurile Mondiale Militare de la Mungyeong (Coreea de Sud), informeaza AGERPRES.

Pierdevara a terminat pe locul al treilea in proba de 1.500 m, cu timpul de 4 min 14 sec 94/100. Selah Jepleting Busienei (Kenya) a castigat aurul, in 4 min 07 sec 58/100, iar italianca Margherita Magnani a luat argintul, cronometrata in 4 min 11 sec 51/100.

Pierdevara fusese aproape de podium si in proba de 800 de m, alergata luni si in care a incheiat pe locul patru.

Rotaru a luat bronzul la saritura in lungime, cu performanta de 6,33 m, fiind devansata in clasament de rusoaica Ekaterina Koneva, 6,39 m, si de belarusa Volga Sudorova, 6,36 m. Aceasta a fost a doua medalie de bronz cucerita de Rotaru la Mungyeong.

Delegatia Romaniei are pana acum un bilant de cinci medalii, toate castigate la atletism, doua de argint, prin Valentin Toboc in proba de saritura in lungime si Bianca Razor in proba de 400 m plat, si trei de bronz, prin Alina Rotaru, la saritura in inaltime si la saritura lungime, si prin Florina Pierdevara, la 1.500 m.

Romania participa la Mungyeong cu o delegatie formata din 20 de sportivi, care concureaza la scrima, tir, judo, orientare, taekwondo si atletism.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X