Fundatia Nadia Comaneci ajuta fostele mari nume din gimnastica romaneasca

1447 vizualizari

În aprilie 2010, Fundaţia Nadia Comăneci i-a oferit doamnei Maria “Mili” Simionescu, fost arbitru internaţional de gimnastică, un pat în valoare de 1000 EURO.

Destinul doamnei Simionescu a fost nemilos: moartea soţului ei, în urmă cu trei ani, a fost lovitura care i-a dezechilibrat viaţa. Apoi, în anul 2009, Maria Simionescu a suferit un accident vascular cerebral, care i-a afectat mâna şi piciorul stâng. A fost internată la Spitalul Elias, apoi a continuat recuperarea acasă. Pentru a-i uşura viaţa, Fundaţia Nadia Comăneci i-a trimis un pat modern.

“Este un pat tare confortabil. Uitaţi, aici am o telecomandă, pe care o folosesc atunci când vreau să reglez patul”, a spus încântată Maria Simionescu. Chiar dacă este imobilizată la pat de mult timp, fostul mare arbitru şi-a păstrat zâmbetul şi vioiciunea sufletească. “Sufleteşte mă simt ca la 20 de ani. Dacă nu aş avea problemele cu piciorul şi cu mâna stângă ar fi nemaipomenit. Aşa, nu pot face nimic”, a declarat ea.

Doamna Maria Simionescu, în vârstă de 82 de ani, este fondatoarea Liceului de Gimnastică de la Oneşti, locul de unde au plecat spre marea performanţă Nadia Comăneci şi Teodora Ungureanu.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X