Fundatia Nadia Comaneci sustine Legenda Bucurestiului

2397 vizualizari
Fundatia Nadia Comaneci sustine Legenda Bucurestiului

Fundatia Nadia Comaneci este unul dintre partenerii proiectului “Legenda Bucurestiului”, dedicat copiilor si realizat de Asociatia Artextract.

In perioada 15 august – 15 octombrie, Asociatia Artextract propune celor mai mici locuitori ai Capitalei spectacolul Legenda Bucurestiului. Pornind de la frumoasa “Legenda a lui Bucur” si de la istoria vremii, scenariul vorbeste, pe intelesul tuturor, despre intemeierea orasului Bucuresti.

A fost odata ca niciodata… o frumoasa fata saraca pe nume Dambovita, indragostita de un cioban vrednic, pe nume Bucur. Printul marilor incercari a vrut sa o ispiteasca pe Dambovita sa-i fie regina, insa fata i-a ramas credincioasa iubitului ei. Impresionat de cumintenia si loialitatea fetei, printul i-a daruit un cutit si un titirez cu puteri magice si…. povestea merge mai departe, in acordurile muzicii traditionale.

Intr-o incercare de a trezi interesul copiilor catre tot ce este autentic si valoros, catre natura si creativitate, actorii realizeaza personajele din materiale naturale, intr-o demonstratie de ingeniozitate creativa. Prin gesturi clare, esentiale, prin actiuni dinamice, printr-un scenariu plin de rasturnari de situatie, spectacolul isi propune sa transmita copiilor valori fundamentale ale vietii, dar si o alternativa la formele fixe ale educatiei formale.

Asemeni Dambovitei, la finalul povestii, fiecare dintre copiii-spectatori va primi in dar un titirez, simbol al magiei pe care fiecare o poarta cu el si indemn de a “lua cu ei” povestea si a pastra vii, cat mai mult timp in memorie, valorile dobandite.

Cinci reprezentatii vor fi oferite publicului, cu titlu gratuit, in parcurile Bucurestiului, dupa cum urmeaza:

  • 22 august, ora 11 – Parcul Tineretului, Intrarea Sincai
  • 29 si 30 august, ora 11 – Parcul Cismigiu, Zona Foisor
  • 5 septembrie, ora 11 – Parcul Circului
  • 26 septembrie, ora 11 – Parcul Herastrau, Zona Roata Mare

Pentru o mai mare accesibilitate, spectacolul va fi prezentat in scolile si centrele sociale partenere, in alte 20 de reprezentatii. Cateva dintre aceste reprezentatii vor fi gazduite si de Fundatia Nadia Comaneci, in cadrul Centrului MiniMe.

“Legenda Bucurestiului” este un proiect cultural educational organizat de Asociatia Artextract. Proiectul se adreseaza copiilor intre 3 si 13 ani si este finantat de ARCUB si PMB prin programul “Esti Bucuresti”, avand ca parteneri DGASPC sector 1, DGASPC sector 6, Asociatia SOS Satele Copiilor, Fundatia Nadia Comaneci, Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan, Asociatia Fratilor Maristi ai Scolilor din Romania, Edenred Romania, Asociatia Carusel, Scoala Gimaziala 172 Sf Andrei, Scoala Gimaziala 49.

Echipa artistica ce a facut posibil acest proiect este formata din Gabriel Pintilei (dramatizare), Anca Cernea (grafica/scenografie), Valeria Cristia (papusi). Actorii care pun in scena spectacolul sunt Valeria Cristia, Ioana Marcoiu/ Monica Ciuta, ajutati de vocile inregistrate ale actorilor Monica Ciuta, Valeria Cristia, Alexandru Unguru, Filip Ristovski, Gabriel Costan.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X