Ghita Muresan ii invata pe copiii din Cluj sa joace baschet

1737 vizualizari
Ghita Muresan ii invata pe copii sa joace baschet - Sursa foto: ghitamuresan.ro

Ghita Muresan ii invata pe copii sa joace baschet - Sursa foto: ghitamuresan.ro

Fostul jucator NBA Ghita Muresan s-a intors la Cluj ca sa-i invete pe copiii pasionati de baschet cum sa arunce la cos, 120 de copii participand la turneul „Ghita Muresan Summer Camp”, ce are loc la Cluj-Napoca, pe un teren amenajat in parcarea unuia dintre cele doua mall-uri din oras, in perioada 10-13 august, informeaza AGERPRES.

Copiii vor fi impartiti in doua grupe de cate 60, in functie de varsta, si vor face antrenamente in doua serii, dimineata si dupa-amiaza. Tabara de vara se adreseaza in mod egal fetelor si baietilor.

Cunoscutul baschetbalist considera ca numarul copiilor care fac in ziua de astazi un sport in mod sustinut este mai mare decat in anii trecuti. El a subliniat ca pe langa miscarea pe care copiii o fac in parc sau in fata blocului, ei au nevoie de programe coerente de sport. Ghita Muresan considera ca tabara de vara initiata de el in urma cu aproape un deceniu i-a inspirat si pe alti organizatori sa faca programe de sport pentru copii.

„Eu am plecat din Cluj si cat timp am jucat baschet, pana in 2001, veneam in Cluj cateva zile pe an in vacanta de iarna. Dupa ce am terminat m-am gandit sa dau si eu ceva inapoi si singurul lucru pe care pot sa il fac este sa vin sa joc baschet, sa fac aceasta tabara. Cand am facut-o pe prima, in 2002-2003, in Romania nici nu se auzise de asa ceva. A fost o idee si pentru altii. In acelasi timp, e bine sa aduni copiii sa faca sport intr-un loc organizat decat sa stea la computer, sa se mai recreeze putin. Iar aici in Cluj e aer curat”, a spus Ghita Muresan.

Cunoscutul baschetbalist a mai spus ca nu considera ca are ce trucuri sa le impartaseasca celor mici, pentru ca de fapt totul sta in antrenamente si in repetarea miscarilor, pana cand copiii vor putea face ce vor cu mingea.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X