Gimanste din Romania in competitia Nadia Comaneci Invitational 2016

3293 vizualizari
Patru tinere gimnaste din Romania, la "Nadia Comaneci Invitational"

Patru tinere gimnaste din Romania, la "Nadia Comaneci Invitational"

Patru gimnaste componente ale Lotului National de Junioare de la Deva vor participa la „Nadia Comaneci International Invitational”, competitie ce se va desfasura in acest weekend in „Cox Arena” din Oklahoma (SUA). Sportivele sunt insotite de antrenorii Florin Cotutiu si Daniela Maranduca Nicolai si isi propun sa obtina cat mai multe medalii, pentru a respecta traditia de performanta a gimnasticii romanesti.

gimnastica1-nadia-comaneci-daniela-maranducaPrimul concurs international al anului

Gimnastele din Lotul National de Junioare de la Deva vor deschide seria competitiilor internationale din anul 2016 prin participarea la concursul „Nadia Comaneci International Invitational”, programat la finalul saptamanii, in SUA. Carmen Ghiciuc (CNS „Cetate” Deva) Carmen Glavan, Ariadna Stanciu (ambele Farul Constanta) si Laura Iacob (CSM Onesti) formeaza echipa care va reprezenta Romania la acest concurs de traditie la care gimnastele junioare din Romania au participat, an de an, cu rezultate foarte bune. Sportivele vor fi coordonate de antrenorii Florin Cotutiu si Daniela Maranduca Nicolai, ambii din colectivul tehnic al Lotului de junioare de la Deva, iar delegatia Romaniei este condusa de Nicolae Vieru, fostul presedinte al FRG. Concursul organizat de Nadia Comaneci este parte dintr-un amplu eveniment initiat de Nadia Comaneci si sotul sau Bart Conner, intitulat „Bart & Nadia Sports & Health Festival” si va reuni la start circa 1.500 de gimnaste, pe diverse categorii de varsta. La start si-au anuntat prezenta sportive din mai multe tari ale lumii, precum Australia, Canada, SUA, Romania sau Venezuela, informeaza MESAGERUL HUNEDOREAN.

gimnastica2-nadia-comaneci-bart-conner

Antrenament cu Nadia

Dupa ce au ajuns in Oklahoma, tinere gimnaste din Romania s-au antrenat alaturi de Nadia Comaneci, in sala de gimnastica a Academiei pe care Nadia o conduce alaturi de sotul sau, Bart Conner. De altfel, intregul antrenament a fost urmarit de Bart si cei doi antrenori romani.

antrenament NadiaAu dominat editia de anul trecut

La editia 2015 a competitiei, Olivia Cimpian, Ioana Crisan (ambele CNS „Cetate” Deva) si Alexandra Mihai, din Lotul National de Junioare de la Deva, au fost printre cele mai bune din concurs. Cele trei sportive au cucerit sapte medalii (din care sase de aur), una la echipe si sase in probele individuale. La individual compus, podiumul a fost suta la suta romanesc, intrucat Olivia Cimpian si Ioana Crisan au incheiat, la egalitate, in fruntea ierarhiei, iar Alexandra Mihai a urcat pe treapta a treia a podiumului. Ioana Crisan s-a impus la sarituri si barna, iar Olivia Cimpian a depasit-o pe Alexandra Mihai cu doar 10 sutimi in finala de la sol.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X