Horia Tecau vizeaza o medalie de aur pentru Romania la JO 2016

1460 vizualizari
Horia Tecau isi doreste o medalie de aur la Rio.
Sursa foto: sport.hotnews.ro

Horia Tecau isi doreste o medalie de aur la Rio. Sursa foto: sport.hotnews.ro

Horia Tecau, premiat joi seara cu titlul de cel mai bun tenisman roman al anului 2015, in cadrul galei federatiei nationale de specialitate, a declarat ca anul acesta i s-au indeplinit cele mai mari dorinte, iar in 2016 isi doreste sa castige o medalie de aur pentru Romania, la Jocurile Olimpice de la Rio, informeaza AGERPRES.

”In anul 2015, cele mai mari dorinte s-au indeplinit. Primul titlu de Grand Slam, cel de la Wimbledon, a fost apoi Turneul Campionilor. O alta dorinta a fost sa terminam anul pe locul intai (in Emirates ATP Doubles Team Rankings, alaturi de Jean-Julien Rojer, n. red). Ne-am dorit sa ajungem in aceasta pozitie, visam, dar nu pot sa spun ca la inceputul anului 2015 ma gandeam la acest lucru. Credeam in potentialul nostru, credeam in echipa noastra. Ne-am concentrat foarte mult pe fiecare turneu in parte, cu pasi mici am reusit sa realizam lucrurile pe care le-am dorit”.

Tecau va participa in doua probe la JO 2016, la dublu masculin si dublu mixt, si spera sa obtina aurul pentru Romania.

”Cu siguranta la Olimpiada voi participa la doua probe, este foarte important pentru noi, pentru palmaresul nostru, pentru Romania, sa castigam o medalie de aur la Rio. Avem anul acesta sanse pe mai multe planuri, avem sanse reale si la simplu fete si la dublu baieti si la dublu mixt. La Olimpiada avem o sansa reala la o medalie, de aur, nu mergem la alt gand la JO. Este un an special pentru noi. Pe langa turneele noastre, unde dorim sa avem un parcurs cat mai bun, Olimpiada este cel mai mare obiectiv din anul 2016”, a subliniat Tecau.

Horia a rememorat experienta din 2012, de la Londra: ”Jocurile Olimpice sunt deosebite, am avut aceasta experienta la Londra, am avut onoarea sa fiu portdrapel atunci, am trait poate cea mai frumoasa experienta din cariera mea de sportiv, abia astept sa fiu iar la JO. Acum nu mai este ceva nou pentru mine, acum plecam cu alt obiectiv decat am facut-o la Londra”.

Tecau a comentat sansele de a jucat alaturi de Simona Halep la dublu mixt inainte de JO de la Rio: ”Cu Simona este greu sa mai joc la un turneu de Grand Slam, inaintea Jocurilor Olimpice. Poate la Roland Garros sau la Wimbledon sa jucam impreuna. Este important sa mai joc cateva turnee impreuna cu Florin Mergea. La fel se intampla lucrurile cu partenerii nostri, atat Jean-Julien Rojer, cat si Rohan Bopanna vor sa joace la Olimpiada si vor face dublu cu jucatori din tarile lor. Noi suntem in aceeasi situatie, ramane acum doar sa ne facem un program bine organizat impreuna”.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X