Ion Tiriac crede ca Romania poate castiga chiar doua medalii la JO de la Rio

1488 vizualizari
Ion Tiriac are incredere in jocul Simonei Halep la Rio

Ion Tiriac are incredere in jocul Simonei Halep la Rio

Fostul tenisman Ion Tiriac a declarat, joi seara, la gala Federatiei Romane de Tenis, ca tara noastra poate castiga chiar doua medalii la acest sport, anul viitor, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

”Ne putem astepta si la doua medalii. Este dublu baieti si dublu mixt. Apoi mai este la simplu, Simona (Halep, n. red.) are o sansa”, a afirmat fostul presedinte ale Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, preluat de AGERPRES.

”Simona Halep are multe ingrediente — talent, pe du-te incolo il are, trebuie sa mai castige la vino-incoace. Pe ecran arata foarte bine, are carisma, ce mai vrei, este numarul 2 in lume”, a subliniat Tiriac.

Ion Tiriac considera ca ar trebui sa se joace mai mult dublu mixt: ”Pe vremea noastra jucam dublu mixt ca ne dadea 5 dolari mai mult. Acum dublu mixt este la turneele de Grand Slam, nu tin minte sa fie in alta parte. Iar daca nu iti cunosti partenerul sau partenera, o sa fie ceva mai greu. Dar, avand in vedere valorile care sunt individuale pe hartie, intotdeauna este o sansa”.

Intrebat daca tenisul este primul sport in Romania, dupa rezultatele obtinute in 2015, Tiriac a spus: ”Nu este al doilea sau primul. Vorbesc despre Europa, pentru ca este foarte greu sa ne referim la lumea intreaga, pentru ca Statele Unite ale Americii au un alt standard. Dar, in lumea asta, in afara de SUA, exista patru sporturi: fotbal, fotbal, fotbal si pe urma tenisul. Pe de alta parte, tenisul aduce un mare campion. Sa ne gandim la Federer, are cele mai mari venituri pentru ca tenisul a devenit o industrie, nu numai un sport profesionist. A devenit un spectacol. Iti place sau nu, mie spre exemplu, imi place azi tenisul mai putin ca acum 30 de ani. Este prea repede si prea brutal”.

Tiriac s-a referit si la performanta tenismenilor Horia Tecau si Florin Mergea, care au jucat, ca adversari, finala de dublu a Turneului Campionilor. ”Pentru Florin Mergea este o mare performanta, dar se pare ca dublul lui Horia Tecau este ceva mai bun. Sa speram ca amandoi o sa isi perfectioneze loviturile si atat in Cupa Davis, cat si la Olimpiada de la Rio, pot sa faca diferenta”, a apreciat Tiriac.

Ion Tiriac a vorbit si despre faptul ca tot mai putina lume face sport in Romania: ”Tineretul nu mai stie sa mearga, sa alerge, este tras cineva la raspundere? Nu ne-am rasculat. Am facut doar furtuni in pahare cu apa. Nadia (Comaneci, n. red.) are 3.500 de copii, la Oklahoma, in clubul ei, si noi avem 200 de copii legitimati. Mai avem de discutat?. Ca si noi, oamenii din sport, si ziaristii au o vina aici”.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X