Larisa Iordache: “Am incercat sa-mi iau revansa, pentru mine si pentru colegele mele”

1501 vizualizari
Larisa Iordache s-a accidentat la antrenamente

Larisa Iordache s-a accidentat la antrenamente

Romanca Larisa Iordache a declarat, dupa bronzul cucerit, joi seara, la individual compus, in cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica de la Glasgow, ca a incercat sa isi ia revansa dupa esecul din intrecerea pe echipe, informeaza AGERPRES.

”Am incercat sa imi iau revansa. Am avut obiective in minte si am facut-o pentru mine si pentru colegele mele”, a declarat Iordache dupa concurs. ”Ma simt mai bine decat vineri (cand a avut loc concursul de calificari pe echipe, n. red.), dar vreau mai mult decat atat”, a mai spus Larisa Iordache, care anul trecut cucerea argintul la individual compus la Mondialele de la Nanning.

Iordache a adus singura medalie gimnasticii feminine romanesti la Glasgow, dupa un concurs bun, in care a avut cea mai mare nota dintre cele 24 de concurente la barna.

Echipa feminina a Romaniei, care in perioada 1994-2001 a cucerit cinci titluri consecutive la Mondiale, a ratat pentru prima oara din 1966 finala de opt la Glasgow, dar si calificarea directa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, clasandu-se pe locul 13 in calificari.

La Glasgow, aurul a fost cucerit de americanca Simone Biles (18 ani), cu 60,399 puncte, ea devenind prima gimnasta care castiga trei titluri mondiale consecutive la individual compus. Pe locul secund s-a clasat o alta americanca, campioana olimpica en titre Gabrielle Douglas, cu 59,316 puncte, iar Iordache a completat podiumul, cu 59,107 puncte, Laura Jurca fiind a opta, cu 56,732 puncte.

Vineri, Romania va fi reprezentata de Cristian Bațaga in concursul masculin de individual compus, iar duminica ”veteranul” Marian Dragulescu va evolua in finala de la sarituri.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X