Liceenii bucureșteni, mândri că sunt români

962 vizualizari
Liceenii bucureșteni, mândri că sunt români

Prima etapă a proiectului ”Scrie istorie! RO-mândria! – Centenarul Marii Uniri. Educație prin cultură. Simbolistica și memoria Marii Uniri prin ochii copiilor”, derulat de Fundația Nadia Comăneci, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, s-a încheiat. Dar efectele continuă să se vadă în rândul elevilor de liceu din București.

În urma întâlnirilor organizate de echipa de proiect în cadrul mai multor licee din Capitală, elevii acestora au prins curaj și au așternut pe hârtie gândurile lor despre Marea Unire și mândria de a fi român.

Mai multe articole realizate de aceștia au ajuns prin email la echipa de proiect, unele surprinzător de bine documentate sau foarte emoționante.

Aceste articole au fost publicate pe site-ul fundației, dar și pe evz.ro, iar în perioada de dinaintea marii sărbători a 100 de ani de la Marea Unire articolele liceenilor vor fi incluse într-un supliment special dedicat Centenarului Marii Uniri ce va fi tipărit și distribuit la nivel național împreună cu Evenimentul Zilei.

Puteti ”răsfoi” paginile scrise de liceeni aici.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X