Lucian Bute, invingator in fata italianului Andrea Di Luisa

1452 vizualizari
Lucian Bute va lupta pentru centura IBF

Lucian Bute va lupta pentru centura IBF

Boxerul roman Lucian Bute l-a invins prin KO tehnic in repriza a patra pe italianul Andrea Di Luisa, campionul european la categoria supermijlocie, in cadrul unei gale care a avut loc la Centre Bell din Montreal (Canada), anunta AGERPRES.

Romanul a dominat cu autoritate meciul, primul pe care l-a disputat dupa o pauza de 19 luni, trimitandu-si adversarul la podea cu un croseu de stanga, in runda a patra. Di Luisa a fost numarat si a continuat lupta, insa Bute l-a supus din nou unei serii de lovituri, astfel ca arbitrul a decis sa puna capat meciului, dupa ce antrenorul italianului a aruncat prosopul.

Lucian Bute, in varsta de 35 de ani, care a inregistrat cu aceasta ocazie a 32-a victorie din cariera si a 25-a inainte de limita, a plasat trei solide crosee de stanga in figura lui Di Luisa, care a cazut la podea, fiind numarat pana la opt. Odata ridicat, Bute l-a luat intr-o noua serie si nu i-a dat nicio sansa, antrenorul italianului aruncand prosopul in ring cateva secunde mai tarziu, iar abitrul Steve St-Germain a pus capat confruntarii.

„Mi-a facut bine sa vad un tip cazand in acest fel! Au trecut patru ani de cand nu am mai trimis la podea un adversar”, a declarat Bute, care obtinuse ultimul KO pe 9 iulie 2011, in Romania, cand l-a trimis la podea pe Jean-Paul Mendy in runda a patra.

Fostul campion mondial al categoriei supermijlocie (versiunea IBF) din perioada 2007-2012 nu mai urcase in ring de la infrangerea suferita in fata lui Jean Pascal, in ianuarie 2014. Sambata seara, cei aproximativ 4000 de spectatori prezenti la Centre Bell l-au putut revedea pe Bute in cele mai bune zile ale sale.

„El a facut tot ce am exersat in sala: a miscat bine capul, a eschivat si s-a miscat bine. A fost mai timid in primele runde, dar apoi a fost fantastic. Nu am de ce se ma plang. Daca unii nu au vazut nicio imbunatatire sa o spuna, dar el a facut exact ce i-am cerut. A castigat de maniera spectaculoasa si a dat un mesaj in aceasta seara”, a declarat antrenorul lui Bute, Howard Grant.

„Incepand cu repriza a treia, chiar un pic inainte de finalul reprizei a doua, am simtit cu adevarat ca mi-am gasit reperele. In colt, Howard imi spunea: loveste repetat, lanseaza combinatii si va fi bine. Cand l-am vazut apoi pe arbitru ca opreste lupta, imediat m-au cuprins emotiile. Sunt foarte fericit ca dupa o pauza atat de lunga sa-mi ofer aceasta performanta. Nu-mi place sa vorbesc despre mine, dar sunt un tip sensibil, emotiv. In momente ca acestea, chiar si barbatii plang, nu doar femeile…”, a adaugat Bute.

Fostul campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, disputase ultimul sau meci oficial in ianuarie 2014, cand a fost invins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit sa boxeze in data de 6 decembrie 2014 cu argentinianul Roberto Bolonti, dar lupta a fost anulata dupa ce romanul a suferit o accidentare la spate.

Conform publicatiei din Montreal, continuarea carierei pugilistului roman va fi discutata in comitet, intre Jean Bedard, Al Haymon, Bute si echipa sa de antrenori si preparatori. Dar zvonurile il trimit in fata lui James DeGale, care detine in prezent centura IBF la categoria supermijlocie, potrivit AGERPRES.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X