Lucian Bute va lupta pe 28 noiembrie pentru centura IBF, cu britanicul James DeGale

1472 vizualizari
Lucian Bute va lupta pentru centura IBF

Lucian Bute va lupta pentru centura IBF

Boxerul roman Lucian Bute va lupta pe 28 noiembrie pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, contra detinatorului acestei centuri, britanicul James DeGale, meciul urmand sa aiba loc la Centrul Vidéotron din Quebec, informeaza presa canadiana, citata de AGERPRES.

Anuntul ca Lucian Bute va boxa impotriva lui James DeGale la acea data a fost facut marti (astazi), intr-o conferinta de presa la Centrul Vidéotron. Va fi primul meci de box organizat in noul amfiteatru, inaugurat pe 8 septembrie. Promotorii doresc ca sala sa fie plina si si-au fixat un obiectiv de 12.000 de spectatori.

Bute, 35 ani, cu 32 victorii si 2 infrangeri in palmares, are sansa sa recastige centura mondiala pe care a detinut-o intre 2007 si mai 2012, cand a fost invins de Carl Froch la Nottingham.

DeGale, 29 ani, cu 21 de victorii si o infrangere, a devenit campion mondial IBF in mai 2014, dupa ce l-a invins pe americanul Andre Dirrell. Ca amator, britanicul a castigat medalia de aur la JO 2008, la categoria mijlocie.

Bute are amintiri frumoase legate de Quebec. Aici el si-a aparat pentru ultima oara titlul mondial, pe 5 noiembrie 2011, invingandu-l pe Glen Johnson in fata a 15.306 de spectatori, in Colisée Pepsi.

„Sunt foarte bucuros sa revin aici in Quebec. Am amintiri frumoase aici, unde am boxat de patru ori. Ma simt privilegiat sa boxez aici si am cu adevarat intentia sa-mi indeplinesc visul de a redeveni campion mondial”, a declarat Bute la conferinta de presa.

DeGale isi va apara pentru prima oara centura pe care a obtinut-o dupa ce l-a invins pe americanul Andre Dirrell in mai, la Boston. Medaliatul cu aur de la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) nu este deloc intimidat de ideea de a lupta pe terenul rivalului sau.

„Am calatorit pentru a castiga titlul si voi calatori pentru a-l apara. Sunt foarte excitat de ideea sa ma masor cu Bute, un campion extraordinar. Dupa felul cum ma antrenez insa, n-o sa ma bata nimeni. Asteptati-va deci la un meci foarte exploziv!”, a spus britanicul.

Dupa esecul cu Jean Pascal din ianuarie 2014, Lucian Bute si-a facut revenirea in luna august 2015 cu un meci impotriva italianului Andrea Di Luisa, pe care l-a invins prin KO tehnic in repriza a 4-a.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X