Lucian Bute vrea sa devina campion mondial pentru a doua oara

1823 vizualizari
Lucian Bute lupta pentru al doilea titlu de campion mondial

Lucian Bute lupta pentru al doilea titlu de campion mondial

Boxerul roman Lucian Bute va urca sambata din nou in ring, dupa o pauza de 19 luni, iar principala sa motivatie pentru a-si continua cariera o reprezinta dorinta de a deveni campion mondial pentru a doua oara si a beneficia, totodata, de sansa de unificare titlurilor, dupa cum a dezvaluit intr-un interviu acordat publicatiei The Ring Magazine, citat de AGERPRES.

Bute, care a pierdut centura de campion mondial la supermijlocie (versiunea IBF), in mai 2012, in fata englezului Carl Froch (retras intre timp din activitate), il va avea ca adversar pe italianul Andrea Di Luisa, detinatorul titlului european la aceasta categorie, meciul urmand sa se desfasoare la Centre Bell din Montreal, arena in care romanul a obtinut cele mai importante victorii din cariera sa.

Confruntarea dintre Bute si Andrea Di Luisa, programata pe durata a 10 reprize, se inscrie in seria Premier Boxing Championship, al carei prim eveniment va avea loc la Montreal.

In varsta de 35 ani, Lucian Bute are in palmares 32 de victorii (24 prin KO) si 2 infrangeri, in timp ce italianul Di Luisa (33 ani) a inregistrata pana in prezent 17 victorii (13 inainte de limita) si 2 esecuri.

„Aceasta lupta va fi cruciala pentru urmatoarea mea miscare. O tratez ca pe cel mai important meci si imi iau adversarul foarte in serios. Sunt foarte nerabdator sa lupt din nou. Eram pregatit sa revin si sa lupt cu oricine, iar faptul ca acest meci va avea loc la Centre Bell, arena pe care o consider casa mea, reprezinta un mare avantaj pentru mine. Fanii mei m-au sustinut de-a lungul carierei si sper ca vor veni din nou sa ma incurajeze. Am nevoie de ei si le sunt dator un meci mare”, a declarat Bute.

Fostul campion spera, totodata, ca un succes in fata italianului sa-i ofere sansa sa lupte din nou pentru un titlu, cand mai rapid posibil.

„Obiectivul meu este sa devin campion mondial pentru a doua oara si sa beneficiez de sansa de a unifica titlurile. Acum sunt concentrat doar asupra meciului cu Di Luisa. Dupa ce voi castiga aceasta lupta, asa cum sper, imi doresc sa infrunt unul dintre actualii campioni la super-mijlocie sau un challenger bine cotat, care sa-mi ofere sansa sa lupt iarasi pentru titlul mondial”, a precizat romanul.

Lucian Bute a recunoscut, totodata, ca modul in care a pierdut centura de campion al lumii in fata lui Carl Froch l-a afectat mai mult decat se astepta, iar acest lucru s-a rasfrant asupra urmatoarelor sale meciuri.

„Cu siguranta, infrangerea cu Froch m-a afectat mai mult decat ma asteptam, iar asta s-a vazut in urmatoarele doua lupte pe care le-am disputat ulterior. Pauza pe care am avut-o m-a ajutat, iar acum ma simt energic, motivat si determinat sa boxez asa cum am facut-o atunci cand eram campion mondial, si chiar mai bine decat atunci”, a mai spus pugilistul roman.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X