Malina Calugareanu, cea mai buna floretista junioara din lume in sezonul 2014-2015

1348 vizualizari
Campionatul Balcanic de scrimă de la Nis

Campionatul Balcanic de scrimă de la Nis

 

Romanca Malina Calugareanu a fost desemnata de Federatia Internationala de Scrima castigatoare a Cupei Mondiale la floreta feminin junioare in sezonul competitional 2014-2015, anunta Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti intr-un comunicat, anunta AGERPRES.

Malina Calugareanu va fi premiata in cadrul Congresului Federatiei Internationale de Scrima, organizat la Guangzhou, in China, pe 21 noiembrie 2015.

Conform clasamentului, Malina Calugareanu a acumulat in sezonul precedent 132 puncte. In acelasi clasament al Cupei Mondiale, o alta stelista, Maria Boldor, s-a situat pe locul 11.

In varsta de 19 ani, Malina Calugareanu a inceput sa practice scrima la 12 ani, la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Este titulara in echipa de floreta a Romaniei si se pregateste, atat la CSA Steaua Bucuresti, cat si la lotul national, cu antrenorii Petre Ducu si Florin Gheorghe.

Sub indrumarea celor doi tehnicieni, echipa de floreta a Stelei — cu toate titularele inca la varsta junioratului — a cucerit medalia de bronz la editia 2014 si medalia de argint la editia 2015 a Cupei Europei la floreta feminin senioare. La ambele editii, Malina Calugareanu a fost componenta de baza a lotului stelist.

Sportiva va reveni in tara de la Congresul Federatiei Internationale de Scrima pe 24 noiembrie 2015.

Alte stiri

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X