Maratonul Nisipului din Mamaia va avea sute de participanti

2181 vizualizari
Maratonul Nisipului din Mamaia va avea sute de participanti

Singurul maraton din Europa desfasurat pe plaja, Maratonul Nisipului, va avea loc duminica, 29 martie 2015, in statiunea Mamaia.La startul evenimentului s-au inscris deja peste 300 de sportivi, din diferite colturi ale lumii: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Rusia, Republica Moldova, Nigeria, Coreea de Sud si Camerun.
Ajuns la a doua editie, evenimentul international este organizat de Asociația Sportivă “SanaSport”, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral si Radio Constanta. Maratonul Nisipului se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta, incluzand trei probe competitive (maraton, semimaraton si cursa de 10km) si cursa Family Run (aproximativ 1km), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atat pe parinti, cat mai ales pe copiii acestora.
“Datorită unicitatii lui, Maratonul Nisipului reprezinta, pe langa un eveniment sportiv care a mobilizat comunitatea sportivilor internationali, dar si un mijloc inedit de promovare a litoralului romanesc la nivel internațional. Ne bucuram foarte mult ca si în acest an s-au inscris foarte multi sportivi straini si ne dorim ca de la an la an sa aducem pe litoralul romanesc din ce în ce mai multi pasionati ai sportului. Am făcut primii pasi, iar comunitatea internationala a sportivilor a aflat de noi si ne respecta, ceea ce este extrem de important pentru Romania”, declara presedintele Asociatiei Sportive SanaSport, Daniel Antonaru, intr-un comunicat de presa.

Maraton-07

Sponsorii evenimentului au pregatit, , premii substantiale in bani, echipamente sportive si alte premii surpriza pentru participantii la cursa Family Run, cat si pentru cei înscrisi la cele trei probe competitive.
Valoarea totala a premiilor in bani ajunge la aproximativ 20.000 de lei, iar cei interesati se mai pot inscrie online la una din probe pana cel tarziu duminica, 22 martie 2015, pe site-ul oficial, www.maratonulnisipului.ro.
Inscrieri se mai pot efectua si in cadrul SANAEXPO, care se va desfasoara in Centrul Comercial MARITIMO SHOPPING CENTER Constanta,in zilele de 27 și 28 martie 2015, intre orele 10:00 și 22:00, de unde se vor putea prelua kiturile de concurs.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, înfiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminică, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X