Marea Unire în creioane pastel

1414 vizualizari
Marea Unire în creioane pastel

O imagine valorează cât o mie de cuvinte. La fel, orice material jurnalistic are nevoie de o imagine care să completeze sau să sublinieze subiectul abordat.

Era de la sine înțeles, prin urmare, ca și proiectul ”Scrie istorie! RO-mândria!”, care se va încheia cu un supliment de ziar tipărit, să se adreseze și unor liceeni care studiază artele plastice.

Astfel, echipa proiectului ”Scrie istorie! RO-mândria!” s-a întâlnit miercuri, 6 iunie, cu elevii Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” din București.

Virgil Munteau, coordonatorul proiectului, și Claudiu Vitanos, jurnalist la Evenimentul Zilei, le-au propus liceenilor de la Tonitza să realizeze lucrări de artă, în tuș, creion sau culori pastel, pe tema Marii Uniri și mândria de a fi român.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit și despre Samoilă Mârza, fotograful român cunoscut mai ales pentru realizarea singurelor clișee fotografice care surprind Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. În acest context, liceenii au fost provocați ca în lucrărilor lor să își imagineze că au fost prezenți în sala în care s-a semnat Unirea și să ilustreze grafic acest moment istoric.

Și pentru că unii dintre elevi s-au arătat pasionați de benzi desenate, fiind interesați să înființeze chiar un club, Virgil Munteanu le-a lansat provocarea creării unor benzi desenate pe tema Marii Uniri și le-a oferit chiar o sală de lucru în cadrul sediului Fundației Nadia Comăneci.

Lucrările artistice sunt așteptate la adresa de email scrieistorie@nadiacomaneci.eu, aceeasi adresa la care toți elevii bucureșteni sunt invitați să trimită articole de presă și desene pe tema Marii Uniri.

 
 

Comments are closed.

 
 
 
 

Parteneri

X