Marian Oprea, calificat in finala de la triplusalt la Campionatele Mondiale de Atletism

1738 vizualizari
Marian Oprea, in finala de la triplusalt la Campionatele Mondiale de la Beijing

Marian Oprea, in finala de la triplusalt la Campionatele Mondiale de la Beijing

Atletul roman Marian Oprea s-a calificat miercuri in finala probei de triplusalt din cadrul Campionatelor Mondiale de la Beijing, anunta Federatia Romana de Atletism intr-un comunicat, preluat de AGERPRES.

Cu adevarat port-drapelul delegatiei tarii noastre prezente la cea de-a 15-a editie a Mondialelor din capitala Chinei, care se vor incheia duminica, vicecampionul olimpic din 2004 a reusit, din prima incercare, sa treaca de barem (17,00 m), cu o saritura care a masurat 17,07 m, cel mai bun rezultat al sezonului pentru atletul roman.

Marian Oprea a avut in final al treilea rezultat din calificari, dupa cubanezul Pedro Pichardo, care, cu toate ca detine cea mai buna performanta mondiala a sezonului, cu 18,08 m, a trecut prin mari emotii, numai ultima incercare aducandu-i siguranta promovarii in ultima faza a probei, cu 17,43 m.

A doua performanta din calificari i-a apartinut americanului Christian Taylor (17,28 m). Este de mentionat ca, din totalul de 28 de concurenti, numai cinci saritori s-au calificat ‘la barem’, precizeaza FRA.

Joi, in prima reuniune a zilei, cea de dimineata, urmeaza sa treaca prin furcile caudine ale calificarilor saritoarele in lungime Alina Rotaru si Florentina Marincu.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X