Mariana Bitang si Octavian Bellu au revenit la conducerea lotului national feminin

1337 vizualizari
Bitang si Bellu, din nou la lotul national

Bitang si Bellu, din nou la lotul national

Antrenorii Mariana Bitang si Octavian Bellu au decis sa revina la conducerea lotului national feminin de gimnastica artistica, anunta un comunicat al Ministerului Tineretului si Sportului remis AGERPRES.

In urma discutiilor avute atat cu Federatia Romana de Gimnastica, cat si cu reprezentantii Ministerului Tineretului si Sportului, antrenorii Mariana Bitang si Octavian Bellu, cu un palmares cumulat format din peste 400 de medalii, au decis sa revina la conducerea lotului national de gimnastica, sprijinind astfel pregatirea sportivelor pana la turneul de recalificare organizat sub egida Federatiei Internationale de Gimnastica, din luna aprilie 2016, se arata in comunicatul MTS.

”Antrenorii Mariana Bitang si Octavian Bellu au hotarat sa suspende colaborarea cu Federatia Romana de Gimnastica in luna aprilie a anului 2014, in contextul unor probleme familiale extrem de serioase”, precizeaza comunicatul.

Dupa cum se stie, in timpul Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica de la Glasgow, doar dupa doua zile de concurs, cand perspectivele obtinerii unor medalii erau destul de indepartate, iar echipa feminina a Romaniei (locul 13 in calificari) a ratat calificarea directa la JO de la Rio, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Alin Petrache, solicita, prin intermediul unei scrisori deschise adresate Federatiei Romane de Gimnastica, luarea de masuri concrete pentru ”redresarea parcursului sportiv pana la Rio 2016”.

In aceasta scrisoare se cerea si precizarea pozitiei antrenorilor Mariana Bitang si Octavian Bellu in programul de pregatire, calificare si participare la Jocurile Olimpice de la Rio, forul olimpic national recomandand in acelasi timp cooptarea in colectivul de antrenori ai lotului a lui Nicolae Forminte si a unui antrenor strain.

Pozitia MTS dupa aparitia acestei scrisori a fost formulata de ministrul Tineretului si Sportului din acel moment, Gabriela Szabo: ”Stiti cum este, suntem la un sport individual, nu avem un sport de echipa unde de pe margine putem sa tipam, nu mai avem nevoie de acest antrenor. Nu. Eu am o alta mentalitate. In sport se intampla asemenea situatii neprevazute. Sa fim alaturi de ei, sa stam de vorba inclusiv cu antrenorii si sportivii, sa vedem unde s-a gresit, pentru ce s-a gresit sa sa imbunatatim cat de repede se poate. Oricum eu lucrez pentru 2020, pentru 2024. Tot ceea ce fac astazi este sa performam in 2020, 2024 si sa salvam tot ceea ce se mai poate salva pana la Rio 2016”, declara Szabo la sfarsitul lunii octombrie pentru AGERPRES.

Mariana Bitang si Octavian Bellu au fost antrenori lotului national feminin al Romaniei la sase editii ale Jocurilor Olimpice si au cucerit in total 22 de medalii (11 de aur, 6 de argint si 5 de bronz): 1992 Barcelona — 2 de aur, 1 de argint si 1 de bronz, 1996 Atlanta — 1-2-1, 2000 Sydney — 2-1-0, 2004 Atena — 4-1-1, 2008 Beijing: 1-0-1, 2012 Londra — 1-1-1.

Pentru a reusi sa se califice la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, echipa feminina de gimnastica a Romaniei trebuie sa se claseze pe unul din primele patru locuri la turneul preolimpic de la Rio, din luna aprilie, unde nu participa cele 8 formatii deja calificate la Mondialele de la Glasgow.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X