Medaliate la Cupa Nadia Comaneci

4552 vizualizari
Nadia Comaneci: "Sincere condoleante"

Nadia Comaneci: "Sincere condoleante"

* CSM Arad, marea surpriza a competitiei

 

Vineri, 24 aprilie 2015, s-a incheiat la Onesti, cea de-a treia editie a Cupei Nadia Comaneci la gimnastica artistica. Marea surpriza a competitiei a reprezentat-o Clubul Sportiv Municipal Arad, clubul cu cea mai tanara sectie de gimnastica, club ce a avut cele mai multe dintre gimnaste pe podiumurile tuturor finalelor. CSM Arad a avut in final 11 urcari pe podium, surclasand cluburile care au obtinut cele mai multe premii la editiile anterioare ale Cupei Nadia Comaneci, respectiv CSS Dinamo Bucuresti si CSS Steaua Bucuresti.

12 cluburi de gimnastica din tara, cu un numar total de 70 de micute gimnaste, au participat la cea de-a treia editie a Cupei Nadia Comaneci la gimnastica artistica – junioare III – nivel 1 si 2, care a inclus probe pe aparate si individual compus.

Cupa Nadia Comaneci 2015_Participanti

A fost un concurs frumos, in care a dominat spiritul fair-play-lui, fiecare club in parte dorind sa-ssi verifice gimnastele inaintea campionatului national din luna mai. Ne dorim ca aceasta traditie sa se pastreze si aceasta cupa ”Nadia Comaneci” sa poata fi organizata la Onesti multi ani de acum incolo. Ne gandim ca anul viitor sa invitam cluburi din strainatate si atunci, Cupa Nadia Comaneci sa ia avant si peste granitele tarii noastre”, a declarat la finalul competitiei Ingrid Istrate, director al CSM Onesti, organizator al Cupei alaturi de Fundatia Nadia Comaneci.

Cupa Nadia Comaneci 2015_Sol1

Podiumul la finala pe aparate Junioare III, nivel 1 a aratat astfel: sarituri – locul 1, Barbosu Ana Maria (CSSG Focsani), locul 2, Leonida Erika (CSS Steaua Bucuresti) si locul 3, Ilie Monica (CSS Dinamo Bucuresti); paralele – locul 1, Leonida Erika (CSS Steaua Bucuresti), locul 2, Neacsu Iasmin (CSM Arad) si locul 3, Damian Ruth (CSSG Focsani); barna – locul 1, Cazan Miruna (CS Dinamo Bucuresti), locul 2, Lodor Patricia (CSM Arad) si locul 3, Goina Daria (CSM Arad); sol – locul 1, Lador Patricia (CSM Arad), locul 2, Cazan Miruna (CS Dinamo Bucuresti) si locul 3, Neacsu Iasmin (CSM Arad).

Cupa Nadia Comaneci 2015_Barna

La Junioare III, nivel 2, au urcat pe podium la sarituri – locul 1, Serbanescu Eliseea (CSS Dinamo Bucuresti), locul 2, Craciun Alina (CSSG Focsani) si locul 3, Petre Corina (CS Farul Constanta); la paralele – locul 1, Morosan Alicia (CSS Steaua Bucuresti), locul 2, Berar Daria (CSM Arad) si locul 3, Petre Corina (CS Farul Constanta); barna – locul 1, Popa Luiza (CS Farul Constanta), locul 2, Berar Daria (CSM Arad) si locul 3, Suiu Larisa (CS Dinamo); iar la sol – locul 1, Petre Corina (CS Farul Constanta), locul 2, Berar Daria (CSM Arad) si locul 3, Vesa Cristina (CSM Arad).

La individual compus, la Junioare III, nivel 1, primele trei locuri au fost ocupate de Cazan Miruna, CS Dinamo Bucuresti (locul 1), Leonida Erika, CSS Steaua Bucuresti (locul 2) si Neacsu Iasmin, CSM Arad (locul 3), in timp ce la Junioare III, nivel 2, podiumul a aratat astfel: Berar Daria, CSM Arad (locul 1), Morosan Alicia, CSS Steaua Bucuresti (locul 2) si Petre Corina, CS Farul Constanta (locul 3).Cupa Nadia Comaneci 2015

 

Cele doua castigatoare de la individual compus, nivel 1 si 2, respectiv Cazan Miruna (CS Dinamo Bucuresti) si Berar Daria (CSM Arad) au fost rasplatite fiecare cu cate o medalie cu chipul Nadiei Comaneci, o papusa Nadia, precum si o bursa in valoare de 500 de euro. Urmatoarele clasete au primit si ele burse, respectiv 150 euro – locul 2 si 75 euro – locul 3. Bursele au fost oferite de Fundatia Nadia Comaneci cu sprijinul partenerilor Dedeman si Carrefour Romania.

De asemeni, castigatoarele primelor trei locuri la toate probele din competitie au fost rasplatite cu premii constand in diplome, carti autobiografice ”Scrisori catre o tanara gimnasta” – autor Nadia Comaneci, tricouri si rucsacuri personalizate; in timp ce toate participantele la competitie au primit tricouri personalizate si cate o carte ”Scrisori catre o tanara gimnasta”.

Ne bucuram sa vedem ca, an de an, cele mai mari cluburi de gimnastica din tara isi inscriu fetele la Cupa Nadia Comaneci si ne dorim ca, pe viitor, evenimentul sa fie dezvoltat intr-un eveniment polivalent, asemanator cu cel organizat de Nadia si Bart in Oklahoma City”, a declarat Virgil Munteanu, Director General si Vicepresedinte al Fundatiei Nadia Comaneci.

Cupa ”Nadia Comaneci” este doar unul dintre proiectele initiate de Fundatia Nadia Comaneci pentru sustinerea gimnasticii romanesti. Un alt program important desfasurat de Fundatia Nadia Comaneci este ”10 pentru gimnastica”, program ce urmareste sprijinirea, incurajarea si promovarea sportului de performanta si a gimnasticii in special, strangand fonduri pentru a sustine pregatirea sportiva a copiilor si tinerilor din cluburile de gimnastica din tara noastra.

Cred ca nu este suficient doar sa faci performanta intr-un anumit domeniu. Important este sa ajuti tinerele generatii sa faca la randul lor performanta, sa iti calce pe urme, chiar sa te depaseasca, daca este posibil. Toate proiectele noastre isi propun sa incurajeze tinerele generatii sa nu renunte la lupta pentru performanta, fie ea in sport sau alt domeniu. Iar Cupa Nadia Comaneci este doar un imbold pe care il incercam sa il dam micilor gimnaste in drumul ales, incurajandu-le sa continue sa munceasca si sa se dedice acestui sport minunat, pentru ca numai prin daruire si implicare totala poti avea rezultate exceptionale”, a adaugat Nadia Comaneci, Presedinte Fondator al Fundatiei Nadia Comaneci.

Cupa ”Nadia Comaneci” se bucura de sustinerea partenerilor Carrefour si Dedeman, precum si a partenerilor media Evenimentul Zilei si Capital.

 

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X