MTS sustine gimnastica romaneasca, dupa rezultatele partiale de la Glasgow

1435 vizualizari
Campionatele Europene de gimnastica din 2017 se vor desfasura in Cluj-Napoca

Campionatele Europene de gimnastica din 2017 se vor desfasura in Cluj-Napoca

Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) isi exprima sustinerea fata de gimnastica romaneasca, in urma rezultatelor partiale ale Romaniei la Campionatele Mondiale de gimnastica artistica de la Glasgow, se arata intr-un comunicat al MTS, transmis marti AGERPRES.

Comunicatul subliniaza, in continuare: „Ministerul Tineretului si Sportului sustine gimnastica romaneasca si excelenta in sport. Federatia Romana de Gimnastica ramane una din institutiile sportive de mare traditie ale sportului romanesc. Ii asteptam pe reprezentatii FRG sa se intoarca acasa, sa analizam impreuna starea de fapt a pregatirii sportive si, tot impreuna, sa gasim solutii pentru a iesi din aceasta situatie.

Gimnastica Romaniei a concurat intotdeauna cu marile puteri la nivel mondial”.

In acest moment, dupa concursurile pe echipe, de calificare pentru finale, reprezentantii Romaniei la Campionatele Mondiale de la Glasgow s-au situat pe locurile 13 si 14 la echipe, feminin si masculin, urmand sa lupte pentru calificarea la JO din 2016 in cadrul unui turneu preolimpic cu 8 echipe, din care se califica 4, Larisa Iordache, Laura Jurca si Cristian Bataga sunt calificati in concursurile la individual compus, de joi si vineri, iar Marian Dragulescu a obtinut calificarea in finala de duminica, la sarituri.

MTS apreciaza, totodata: „Gimnastica romaneasca este unul dintre componentele fundamentale ale brandului de tara al Romaniei si trebuie sa o sustinem atat la la bine, dar, mai ales, la greu. Atat gimnastele, cat si gimnastii Romaniei ne-au oferit in ultimele decenii nenumarate ocazii de mandrie nationala”.

„Astazi Federatia Romana de Gimnastica trece printr-o perioada dificila si vreau sa ii transmit toata sustinerea mea pentru a depasi aceasta etapa, atat ca om de sport, cat si in calitate de conducator al sportului romanesc”, a declarat Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X