Nadia Comaneci a felicitat-o pe Florentina Marincu pentru aurul la sarituri

1720 vizualizari
Nadia Comaneci, alaturi de Romania la Campionatele Mondiale de la Glasgow

Nadia Comaneci, alaturi de Romania la Campionatele Mondiale de la Glasgow

Nadia Comaneci a felicitat-o pe Florentina Marincu pentru aurul obtinut la sarituri la Campionatele europene pentru juniori de la Eskilstuna (Suedia).

„Exceptionala saritura!!!”, a scris Nadia Comaneci pe pagina sa de socializare, alaturi de videoclipul sariturii castigatoare. Aproape o mie de fani ai Nadiei Comaneci au fost de acord cu marea gimnasta, apasand butonul „Like” pentru acest mesaj. De asemenea, multi fani au transmis felicitari atletei Florentina Marincu.

Nadia

Atleta romanca Florentina Marincu a cucerit duminica medalia de aur in proba de lungime, la Campionatele europene pentru juniori de la Eskilstuna (Suedia), cu rezultatul de 6,78 m, succes la care se adauga medalia de bronz obtinuta cu 2 zile in urma, la triplusalt, o noua dovada a talentului deosebit al sportivei din Deva, anul acesta medaliata cu bronz la CE indoor pentru senioare, informeaza AGERPRES.

 

Medalia de argint a fost castigata de Anna Buehler, din Germania, cu 6,55 m (a doua saritura ca valoare 6,52 m), iar cea de bronz a revenit sportivei din Spania Fatima Diame — 6,55 m (a doua saritura 6,16 m).

In concursul de la Eskilstuna, desfasurat cu un vant favorabil de 3-4 m/s, Florentina Marincu a inceput cu 6,34 m, a continuat cu 6,78 m, apoi 6,58 m, 6,51 m, dupa care, cu victoria asigurata, a renuntat sa sara, pentru a nu forta inutil intr-un sezon inceput inca din prima luna a anului, cu varf de forma si pentru competitiile de sala.

Componenta a CNS Cetate Deva, unde este antrenata de Nicolae Alexe, Florentina Marincu a facut un progres constant si firesc, de la cele 2 titluri mondiale la cadeti, in 2013, la Donetk, la acest titlu european de la categoria superioara de varsta, dublat de medalia de bronz obtinuta vineri la triplusalt. Mai mult, a si ars etapele, anul acesta reusind sa cucereasca medalia de bronz a senioarelor, la lungime, la CE indoor de la Praga, cu un nou record continental de junioare, cu 6,79 m.

Ca mai toate fetitele nascute la Deva, primul impuls a fost spre gimnastica, acolo aflandu-se de multi ani centrul cel mai productiv al sportului romanesc. Dar, asa cum a declarat, „nu am putut continua la gimnastica, pentru ca am crescut repede, eram prea inalta, alegand atletismul, unde a contat si viteza”.

La actualele CE de juniori, delegatia Romaniei a cucerit in total 3 medalii, aur si bronz pentru Florentina Marincu, la lungime si, respectiv, triplusalt, si argint, prin Rares Toader, la aruncarea greutatii, rezultat meritoriu, care mentine atletismul juvenil din tara noastra in primele randuri ale ierarhiei internationale.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X