Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi si Simona Halep – cei mai reprezentativi romani

3717 vizualizari
Nadia Comaneci si Gheorghe Hagi

Nadia Comaneci si Gheorghe Hagi

Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi si Simona Halep sunt vazuti drept cei mai reprezentativi romani, potrivit unui sondaj IRES aparut in cea mai recenta editie a revistei “Sinteze”.

Potrivit unui studiu IRES, aparut in cea mai recenta editie a revistei “Sinteze” si realizat in perioada 23-26 februarie 2015, pe un esantion de 1200 de subiecti, cei mai reprezentativi romani sunt, in ochii respondentilor, sportivii care au ramas in istorie prin performantele lor.
Nadia Comaneci si Gheorghe Hagi

Nadia Comaneci si Simona Halep

Nadia Comaneci, cu 20 de procente, Gheorghe Hagi si Simona Halep (13%) sunt pe primele trei locuri, in timp ce pe locul al patrulea se situeaza poetul Mihai Eminescu, considerat drept cea mai reprezentativa personalitate pentru Romania de catre 10% din respondenti.
Eminescu este urmat de sculptorul Constantin Brancusi (6%), iar acesta din urma este succedat de catre presedintele Klaus Iohannis, pe care 4% dintre cei chestionati îl vad drept cea mai reprezentativa personalitate pentru Romania. Iohannis este urmat de Ion Tiriac (3%), Nicolae Iorga (2%), Ilie Nastase (2%), iar cu 1% sunt indicate mai multe alte personalitati, precum: George Enescu, Vlad Tepes, Henri Coanda, Alexandru Ioan Cuza, Victor Ponta, Ivan Patzaichin, Stefan cel Mare sau Gabriel Liiceanu
Sursa: Adevarul

Alte stiri:

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X