Nadia Comaneci, in comisia sportivilor pentru candidatura Los Angeles la JO 2024

2349 vizualizari
Nadia Comaneci sustine candidatura Los Angeles pentru Olimpiada din 2024

Nadia Comaneci sustine candidatura Los Angeles pentru Olimpiada din 2024

Comitetul de candidatura al orasului Los Angeles la organizarea Jocurilor Olimpice de vara din anul 2024 a inclus-o pe marea gimnasta romana Nadia Comaneci in comisia sportivilor, alaturi de legendarul atlet american Carl Lewis si doua foste glorii ale tenisului, Andre Agassi si Steffi Graf.

„Aceasta comisie a sportivilor isi va aduce contributia in toate aspectele dosarului nostru de candidatura”, a explicat Janet Evans, unul dintre vicepresedintii Comitetului de candidatura, care se ocupa de relatia cu sportivii, citat de AGERPRES.

„Dorim sa le dam sportivilor o voce, scopul nostru este sa le oferim Jocuri mai personalizate, iar rolul acestei comisii este de a ajuta sa atingem acest obiectiv”, a adaugat Evans, cvadrupla campioana olimpica la natatie.

Comisia sportivilor va fi compusa in total din 53 de sportivi, in activitate sau retrasi, care au cumulat 216 medalii la Jocurile Olimpice si Paralimpice, dintre care 142 de aur. Ea include mari nume ale sportului american si international, precum Allyson Felix, Carl Lewis, Michael Johnson, Andre Agassi, Michael Phelps, Venus Williams, Greg Louganis, Steffi Graff, Thiago Pereira si Nadia Comaneci.

Orasul Los Angeles, care a mai organizat Jocurile Olimpice in 1932 si 1984, se afla la concurenta cu Budapesta, Paris si Roma. Numele orasului gazda al JO 2024 va fi dezvaluit de Comitetul International Olimpic in septembrie 2017, la Lima.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X