Nadia Comaneci: In zile ca acestea, imi lipseste si mai mult

4953 vizualizari
Nadia Comaneci alaturi de tatal sau

Nadia Comaneci alaturi de tatal sau

Astazi, 23 aprilie, crestinii ortodocsi ii sarbatoresc pe toti cei cu nume de Gheorghe sau derivate din acesta. Pentru Nadia Comaneci, aceasta zi nu este atat zi de sarbatoare, cat mai ales o zi de amintiri frumoase despre un om special din viata ei – tata. 

Nadia Comaneci a postat pe pagina personala de socializare o fotografie cu ea, baietelul ei, Dylan, si tatal sau, Gheorghe Comaneci. Poza in care toti trei zambesc este insotita de un mesaj emotionant.

“In zile ca aceasta, imi lipseste si mai mult. La multi ani, tata!”, a scris Nadia Comaneci pe Facebook.

Tatal celebrei gimnaste Nadia Comaneci a murit pe 12 ianuarie 2012, dupa ce a pierdut lupta cu o boala cumplita – ciroza. Gheorghe Comaneci a fost internat, pe 26 decembrie 2011, la Spitalul Universitar din Capitala, unde a fost disgnosticat cu ciroza decompensata. Gheorghe Comaneci avea 76 de ani cand a murit.

Nadia Comaneci, alaturi de mama, Stefania, si tatal, Gheorghe

Nadia Comaneci, alaturi de mama, Stefania, si tatal, Gheorghe

„Mama si tata sunt ceva irepetabil”

Ori de cate ori vorbea despre tatal ei, Nadia le spunea tuturor, cu pretuire: “Domn presedinte Comaneci este bine!”. Cand a implinit 50 de ani, Nadia facea o confesiune ravasitoare: “Pentru mine, parintii reprezinta ceva special, o alinare pentru sufletul meu. Si la aceasta varsta primesc sfaturi din partea mamei si a tatalui meu, pe care ii ascult cu drag si de care tin cont. Mama si tata sunt ceva irepetabil in viata!”, spunea Nadia.

Tatal i-a pus numele

In cartea “Nadia”, marele gazetar Ioan Chirila descrie modul in care Gheorghe Comaneci i-a ales numele celei care avea sa devina “Zeita de la Montreal”: “Nadia Comaneci s-a nascut la 12 noiembrie 1961. A doua zi, de dimineata, el se ducea la sfat ca sa-si inscrie copilul. «Dar de ce-i dai numele de Nadia, mai, Gheorghe », a întrebat notarul. «Iaca, asa. Am fost si eu cu nevasta-mea la cinema, sa fie o jumatate de an de atunci. Si-odata vad ca Stefania imi ia mana si mi-o pune sub coastele ei. Misca, nene, copilul. Si pentru ca fetita din film se numea Nadia, i-am spus nevestii ca asa o sa-i dam numele, daca s-o naste fetita»”.

 

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X