Nadia Comaneci si prima lectie de scrima

1661 vizualizari
In timpul turului stadionului olimpic din Montreal, presedintele CIO Thomas Bach i-a oferit Nadiei Comaneci prima lectie de scrima

In timpul turului stadionului olimpic din Montreal, presedintele CIO Thomas Bach i-a oferit Nadiei Comaneci prima lectie de scrima

Nadia Comaneci a luat prima lectie de scrima in Montreal, de la presedintele Comitetului Olimpic International, Thomas Bach.

Prima lectie de scrima a Nadiei Comaneci a fost una distractiva, chiar daca a fost „atinsa”, si s-a incheiat cu lansarea unei alte provocari: trambulina.

„Cine-ar fi stiut ca o sa-mi placa scrima? Multumesc, Thomas Bach, pentru o placuta introducere in scrima”,  a scris Nadia Comaneci pe paginile sale de socializare, alaturi de un scurt video care surprinde momentul respectiv.

Iar unul dintre fanii marii gimnaste reaminteste ca, in cartea sa intitulata „Nadia”, Ioan Chirila scria despre Nadia Comaneci ca „daca nu ar fi fost gimnastica, atunci ar fi fost scrima, un sport individual”.

Nadia Comaneci se afla zilele acestea in Montreal cu ocazia inaugurarii oficiale a Casei Olimpice canadiene, care a avut loc joi, 9 iulie, cu ocazia Zilei de Excelenta Olimpica.

In urma cu 39 de ani, la Jocurile Olimpice de vara de la Montreal, Nadia Comaneci devenea „Zeita de la Montreal”, fiind prima gimnasta din istorie care a primit o nota de 10 intr-o competitie olimpica.

Thomas Bach, presedinte CIO din septembrie 2013, a devenit campion olimpic la floreta in acelasi an in care Nadia Comaneci a primit primul 10 olimpic la gimnastica, astfel ca turul stadionului facut alaturi de Nadia Comaneci si alti sportivi olimpici a fost plin de emotii.

Alte stiri:

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X