Nadia Comaneci si Svetlana Khorkina la SportAccord, Moscova

3400 vizualizari
Nadia Comaneci si Svetlana Khorkina la SportAccord, Moscova

Nadia Comaneci si Svetlana Khorkina la SportAccord, Moscova

Cu ocazia deschiderii sediului SportAccord din Moscova, Nadia Comaneci s-a intalnit cu mari sportivi mondiali si gimnasti care au facut istorie.
Printre acestia s-a numarat si Svetlana Khorkina, fosta gimnasta rusa, detinatoare a sapte medalii olimpice.
Svetlana Khorkina detine trei titluri de campioana absoluta la gimnastica sportiva, noua titluri de campioana mondiala si doua titluri de campioana olimpica. Svetlana si-a incheiat cariera competitionala in 2004, dupa Olimpiada de la Atena. In 2005 a fost aleasa vicepresedinte al Federatiei Ruse de Gimnastica, iar in 2007 a devenit deputat al Dumei de Stat a Federatiei Ruse.
Cele doua gimnaste au participat la deschiderea noului sediu SportAccord din Moscova. SportAccord este organizatia mondiala ce reuneste sub egida sa 107 federatii internationale sportive. Din toamna anului 2013, presedintele SportAccord este romanul Marius Vizer, presedinte al Federatiei Internationale de Judo.
Nadia Comaneci a fost unul dintre sustinatorii candidaturii lui Marius Vizer la presedintia SportAccord, iar in 2014 a participat la Forumul International al Federatiei Sport Accord de la Lausanne.

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X