Nadia Comaneci: “Succes Romaniei la Campionatele Mondiale de la Glasgow”

1218 vizualizari
Nadia Comaneci, alaturi de Romania la Campionatele Mondiale de la Glasgow

Nadia Comaneci, alaturi de Romania la Campionatele Mondiale de la Glasgow

Nadia Comaneci, prezenta la lansarea cartii “Calatorie in lumea gimnasticii, scrisa de Nicolae Vieru, presedinte de onoare al Federatiei Romanei de Gimnastica, nu a uitat de tinerele gimnaste care se pregatesc pentru Campionatele Mondiale de la Glasgow.

“Urez succes Romaniei la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Glasgow. Este o competitie extrem de importanta, fiind un test in vederea Jocurilor Olimpice de vara de anul viitor. Sunt sigura ca romanii vor face o figura frumoasa la Glasgow”, a spus Nadia Comaneci.

Intrebata fiind, daca va fi alaturi de echipa noastra la Glasgow, Nadia a spus: “Plec si eu la Mondiale, vreau sa fiu alaturi de fetele noastre. Este un moment dificil pentru faptul ca un nume precum Catalina nu face parte din echipa. Trebuie sa dam credit si putere fetelor care ne reprezinta, acum Larisa este capitanul echipei”, a precizat Nadia, facand referire la accidentarea Catalinei Ponor si presiunea care cade acum pe umerii Larisei Iordache.

Loturile feminin si masculin ale Romaniei au plecat sambata la Glasgow, pentru editia a 46-a a Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica, programata in perioada 23 octombrie-1 noiembrie, potrivit AGERPRES.

Lotul feminin este format din gimnastele Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolisan, Andreea Iridon, Laura Jurca si Silvia Zarzu, iar Andreea Munteanu este rezerva. Antrenori sunt Lucian Sandu, Cristian Moldovan si Lacramioara Moldovan, iar colectiv medical e alcatuit din dr. Mihaela Dobrinici, Toma Vasilescu, Florin Astefanei.

Echipa masculina ii cuprinde pe sportivii Marian Dragulescu, Marius Berbecar, Andrei Muntean, Cristian Bataga, Andrei Ursache, Laurentiu Nistor, Andrei Groza fiind rezerva. Antrenori sunt Ioan Suciu, Vasile Vug si Stefan Gall, iar colectivul medical e format din dr. Bogdan Codorean si Razvan Spirescu.

La Glasgow se vor decide si primele echipe calificate la JO de la Rio de Janeiro, primele opt echipe din calificari, la masculin si feminin, obtinand biletele pentru Olimpiada de anul viitor, in timp ce echipele clasate pe locurile 9-16 vor concura pentru ultimele patru locuri disponibile la JO, in aprilie 2016. De asemenea, medaliatii la individual compus vor obtine calificarea directa la JO, daca echipele tarilor lor nu s-au calificat deja.

Alte stiri

 

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X