Nadia Comaneci sustine candidatura orasului Los Angeles pentru Olimpiada din 2024

1413 vizualizari
Nadia Comaneci sustine candidatura Los Angeles pentru Olimpiada din 2024

Nadia Comaneci sustine candidatura Los Angeles pentru Olimpiada din 2024

Nadia Comaneci se afla in aceste zile la Los Angeles pentru a sustine candidatura metropolei americane in organizarea Olimpiadei din 2024.

Pentru editia din 2024 in lupta sunt patru orase: Roma, Paris, Budapesta si Los Angeles. Metropola americana are un ambasador de marca, in persoana Nadiei Comaneci, care sustine candidatura acestuia, Zeita de la Montreal fiind acum in LA, unde s-a intalnit cu oficialitatile locale dar si cu presedintele Comitetului Olimpic International, Thomas Bach.

Nadia s-a intalnit cu aceasta ocazie si cu presedintele Comitetului Olimpic International, Thomas Bach caruia i-a lansat provocarea de a urca pe barna alaturi de ea. “A fost ceva dragut. Mi-a spus ca este fantastic pentru o sportiva sa poata concura pe un aparat atat de ingust”, a explicat Nadia Comaneci pentru www.dolcesport.ro.

O alta imagine inedita este cea in care “Zeita” de la Montreal a urcat pe paralele, fiind urmarita de sotul ei, Bart Conner, dar si de Thomas Bach.

Legat de candidatura orasului Los Angeles in organizarea Olimpiadei de vara din 2024, Nadia si-a amintit de anul 1984, cand Romania a fost singura tara din fostul bloc comunist care a fost prezenta la Olimpiada organizata pe taram American, tot la Los Angeles. “A fost un moment important pentru delegatia Romaniei. Sportivii nostri au cucerit atunci foarte multe medalii”, a mai precizat Nadia Comaneci.

Numele orasului care va organiza a 33-a editie a Jocurilor Olimpice de vara va fi anuntat pe 13 septembrie 2017, la Congresul Comitetului Olimpic International, de la Lima (Peru), potrivit adevarul.ro.

Los Angeles a mai gazduit Jocurile Olimpice din 1932 si 1984. Paris a gazduit editiile din 1900 si 1924, iar Roma a fost gazda in 1960. Budapesta n-a organizat niciodata Olimpiada.

Alte stiri

 
 
 
 
 
 

Parteneri

X